2020-01-23 10:29:34
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ: “Η Ελλάδα διατηρεί παράνομα στρατό σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο..”

Δεν σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας, καθώς ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah», υποστήριξε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το «Διεθνές Δίκαιο», διατηρώντας στρατεύματα σε 16 ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως η Άγκυρα αναμένει από την χώρα μας να τηρήσει του κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπονοώντας παράλληλα την αποστρατικοποίηση των συγκεκριμένων νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική ηγεσία εκφράζει παρόμοιες θέσεις, καθώς συνιστά πάγια τακτική της Τουρκίας να αμφισβητεί διαρκώς την ελληνική εθνική μας κυριαρχία στην νευραλγική περιοχή του Αιγαίου.

Αδιαμφισβήτητα, Ελλάδα και Τουρκία διανύουν μία περίοδο έντασης, που εκδηλώνεται φραστικά τόσο από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, όσο και από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος επιχειρεί να ανοίξει νέο μέτωπο αναφορικά με την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και των ζητημάτων που άπτονται της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την πιο πρόσφατη προκλητική ενέργεια της σύναψης «Μνημονίου Συναντίληψης» με την κυβέρνηση της Τρίπολης του Λίβυου ηγέτη Σαράτζ.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ