2020-01-23 11:51:40
Φωτογραφία για Γ. Γεραπετρίτης: Με το κυβερνητικό σχέδιο στο μεταναστευτικό θα αποσυμφορηθούν τα νησιά
Θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι το νέο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λίγο πριν από τη συνάντηση με τους αιρετούς του Β. Αιγαίου στο Μαξίμου, παρουσία και του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ παρέσχε τη διαβεβαίωση για σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, για απτά αποτελέσματα και μάλιστα «πάρα πολύ σύντομα». Η Κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε, αναγνωρίζοντας ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές και των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, εξήγησε, η επικοινωνία της κεντρικής Κυβέρνησης με τους Δήμους και την Περιφέρεια θα πρέπει να είναι διαρκής
. «Δεν αρκεί να λέγεται ότι γίνεται κατανοητή η ένταση και ο πόνος που εισπράττουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να απαντάμε με έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό η απάντησή του κατά το σκέλος της δικής του αρμοδιότητας, αφού θύμισε ότι πρωτίστως αρμόδιο είναι το νέο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι ότι θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα απτά δείγματα της νέας πολιτικής, έτσι ώστε καθησυχαστεί η τοπική κοινωνία. Αντιλαμβάνεται, τόνισε, την ανησυχία αλλά διαβεβαίωσε ότι πλέον υπάρχει και, το λέει μετά λόγου γνώσεως, όπως παρατήρησε, για πρώτη φορά μια κεντρική στρατηγική στο ζήτημα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού προβλήματος.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ