2020-01-23 13:20:10
Φωτογραφία για Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ακάρ: Υποκριτικό να μιλάτε εσείς για Διεθνές Δίκαιο - Ελληνοτουρκικά

Αυστηρή απάντηση στους «ισχυρισμούς» και τις «αξιώσεις» του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, περί αποστρατικοποίησης 16 ελληνικών νησιών, έδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Ακάρ και στην Άγκυρα σε αυτό που «πονάει» την Τουρκία, δηλαδή το Διεθνές Δίκαιο, υπενθυμίζοντας πως αυτή είναι που το καταπατά διαρκώς.

Αναφέρει συγκεκριμένα του υπουργείο Εξωτερικών: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο».

Και το υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει: «Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου».

«Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων», καταλήγει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ