2020-01-23 14:21:17
Φωτογραφία για Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ: Υποκριτική από την πλευρά της Τουρκίας η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου
Ως υποκριτική χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών την επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του Διεθνούς Δικαίου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.


«Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ενωρίτερα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα για τη «στρατιωτικοποίηση» 16 νησιών στο Αιγαίο, ενώ κάλεσε την Αθήνα «να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο». «Η Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει 16 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τουρκικό κατασκευαστή όπλων Roketsan στην Άγκυρα, αναφέρει το Anadolu. Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δεν διευκρίνισε σε ποια νησιά αναφερόταν.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ