2020-01-24 15:55:34
Φωτογραφία για ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΩΡΑ... Έκτακτο: Στο νοσοκομείο της Νίκαιας έξι αλλοδαποί με ψώρα – Συναγερμός στο ΕΣΥ
Εξι αλλοδαποί μεταφέρονται με ψώρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, στο οποίο επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία.

Η μεταφορά των έξι ασθενών ..γίνεται έπειτα από εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη λαμβάνονται μέτρα στο Νοσοκομείο.

Οι αλλοδαποί που φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα. Μέτρα προφύλαξης λαμβάνονται τόσο στους θαλάμους όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική πάθηση του δέρματος, που οφείλεται στο ακάρεο της ψώρας και χαρακτηρίζεται από πολύ έντονο κνησμό.

Η ψώρα μεταδίδεται με τη στενή επαφή του δέρματος και γι’ αυτό στους ενήλικες είναι αποτέλεσμα συνήθως σεξουαλικής επαφής με κάποιον ήδη πάσχοντα, ενώ στα παιδιά μεταδίδεται κυρίως με το συγχρωτισμό, για παράδειγμα στο σχολείο, ή την κατασκήνωση. 

Σπανιότερα μπορεί να μεταδοθεί με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων και χειροπετσετών, γι’ αυτό και μπορεί να προσβάλλει μέλη της ίδιας οικογένειας.


Ψώρα: Συμπτώματα

Η ψώρα είναι μια από τις συχνότερες παρασιτικές δερματοπάθειες, και πάντα πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα ο ασθενής να πάσχει από αυτή αν μας παραπονείται για έντονο και επίμονο κνησμό, ακόμα και αν δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τις χαρακτηριστικές βλάβες της. 

Οι χαρακτηριστικές βλάβες της νόσου είναι οι σήραγγες, που σκάβει στην επιδερμίδα το θηλυκό άκαρι για να εναποθέσει τα αβγά του. Αν και ο κνησμός είναι διάχυτος, η νόσος στους ενήλικες δεν αφορά το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής και το λαιμό ενώ αντίθετα στα μικρά παιδιά μπορεί να μεταδοθεί και στο κεφάλι και ιδίως στα μάγουλα.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ