2020-01-24 17:43:35
Φωτογραφία για Τα καρύδια κάνουν καλό στην καρδιά και όχι μόνο!

Τα καρύδια είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων και μάλιστα είναι ιδιαίτερα γευστικά για αυτό και χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως στη μαγειρική. Γενικά, θα λέγαμε πως είναι σχετικά γνωστό, ότι τα καρύδια κάνουν καλό στην υγεία μας και να που έρχεται και άλλη μια έρευνα να μας πει, ότι κάνουν καλό και στην καρδιά και όχι μόνο.



Συγκεκριμένα, έρευνα που πραγματοποίηθηκε από την επιστημονική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (Penn State University) υποστηρίζει πως τα καρύδια κάνουν καλό στο στομάχι, στο έντερο και ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε μια πιο ισχυρή και ανθεκτική καρδιά.

Για την έρευνα

Η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενσωμάτωση μιας μερίδας καρυδιών καθημερινά σε μια υγιεινή διατροφή συνδέεται με την αύξηση των ευεργετικών βακτηρίων στο στομάχι. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η θετική αύξηση στον αριθμό των βακτηριδίων του εντέρου βρέθηκε να σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ειδικότερα, η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών συνδέεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη.



Δείτε Επίσης:   Πώς να προστατευθείτε από τις τροφικές δηλητηριάσεις όταν τρώτε έξω!!!

Να σημειώσουμε πως στην έρευνα συμμετείχαν 42 άτομα, που ήταν είτε υπέρβαροι, είτε παχύσαρκοι ενήλικες ηλικιών 30-65 και που δοκιμάστηκαν στα πλαίσια μιας μέσης ισορροπημένες διατροφής για δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις διαφορετικές δίαιτες. Και οι τρεις, όμως διατροφές περιείχαν λιγότερο κορεσμένα λιπαρά από την αρχική διατροφή που είχαν ακολουθήσει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Η μία από τις τρεις νέες δίαιτες περιελάμβανε ολόκληρα καρύδια σε καθημερινή βάση, ενώ στις άλλες δύο είτε απουσίαζαν εντελώς είτε εν μέρει. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν αυτές τις νέες δίαιτες για έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια αναλύθηκαν δείγματα από τα κοπρανά των συμμετεχόντων εντός 72 ωρών (μετά την ολοκλήρωση και της πρώτης δίαιτας και της δεύτερης). Αυτό συνέβη για να μετρήσουν τα βακτηρίδια στο έντερο. Και πράγματι, αποδείχθηκε πως τα καρύδια προάγουν τα καλά βακτήρια στο έντερο ενώ οι άλλες δύο δίαιτες ουσιαστικά δεν οδήγησαν σε σημαντικές αλλαγές στα έντερα ή στην υγεία της καρδιάς.



Δείτε Επίσης:   Τα νέα αντιοξειδωτικά.. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή!!!

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ