2020-01-24 19:53:43
Φωτογραφία για Η Γερουσία θύμιζε... παιδική χαρά στη διάρκεια της δίκης για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Γερουσιαστές κατηγορούνται ότι κοιμούνται, ότι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια,

ότι μασάνε τσίχλα και πετούν χάρτινα αεροπλανάκια για να... σκοτώσουν την ώρα τους

Ακούγοντας την επιχειρηματολογία των Δημοκρατικών κατά του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να αποφασίσουν αν θα απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, οι Αμερικανοί Γερουσιαστές δεν έχουν καμία όρεξη για να παραμείνουν στις θέσεις τους παρακολουθώντας την δίκη.

Ορισμένοι επέλεξαν χθες να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ενώ άλλοι άρχισαν να παίζουν με σβούρες, να λύνουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να διαβάζουν βιβλία.

Για να... σκοτώσουν την ώρα τους, κάποιοι άλλοι άρχισαν να μασάνε τσίχλα , ενώ όπως αναφέρει το BBC, εντοπίστηκε κι ένα χάρτινο... αεροπλανάκι στην αίθουσα της Γερουσίας, σαν αυτό που πετούν οι οι μαθητές για να σπάσουν πλάκα.

Από τους Γερουσιαστές που κατηγορήθηκαν ότι παραβιάζουν τους κανόνες είναι οι Ρεπουμπλικανοί Τζιμ Ρις και ο Τζιμ Ινχοφ.


Οι Γερουσιαστές ενεργούν ως κριτική επιτροπή για να αποφασίσουν αν ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμα. Ωστόσο, μερικά από τα μέλη της, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, έχουν κατηγορηθεί από τα ΜΜΕ ότι ενεργούν σαν βαριεστημένοι μαθητές.

Οι κανόνες απαιτούν από τους Γερουσιαστές να παραμείνουν στα έδρανα κατά τη διάρκεια της δίκης. Ωστόσο, τουλάχιστον εννέα Δημοκρατικοί και 22 Ρεπουμπλικανοί αποχώρησαν χθες από τις θέσεις τους αφού άκουσαν το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.Η Μάρσα Μπλάκμπερν, από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Τενεσί, κατηγορήθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ ότι διάβαζε βιβλίο μέσα στην αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Γερουσιαστές καλούνται να αποφασίσουν εάν ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, βάσει του κατηγορητηρίου που σχημάτισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και συνοψίζεται σε δύο σημεία: 1ον: ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση της εξουσίας του παρακρατώντας τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία προκειμένου να αναγκάσει την κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν και, 2ον: ότι επιχείρησε να παρακωλύσει τις έρευνες του Κογκρέσου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ