2020-01-24 22:00:42
Φωτογραφία για «Ο κυβερνοπόλεμος μόλις ξεκίνησε» – Έλληνες και Τούρκοι χάκερ στα «όπλα»
H επιδείνωση των ήδη προβληματικών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι οποίες τις τελευταίες μέρες έχουν χτυπήσει «κόκκινο» φαίνεται ότι δεν μένουν μόνο σε διπλωματικό επίπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε -σύμφωνα με ισχυρισμούς των ιδίων- έλληνες και τούρκους χάκερ.

Πρώτο χτύπημα από τους Τούρκους

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τους γείτονες, όταν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μήνυμά τους τότε στη σελίδα τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!»


Τα «αντίποινα» των Anonymous Greece

Ως απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Anonymous Greece» έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ άλλων «χτύπησαν» την έκτακτη υπηρεσία ανάγκης (112), καθώς και υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Η λίστα με τα sites που «χτύπησαν» είναι η ακόλουθη:

112 Emergency Call number

Sabah Email Service

Hurriyer Email Service

112 Emrgency Email Service

Turkish Police ( EGM ) Email Service

Saglik Email service

Ekonomi Email service

Enerji Email service

SIP-VOIP of Turkish Enerji

MIT Email service

Νέος γύρος… συγκρούσεων

Εκεί που τα πράγμα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει το απόγευμα της Πέμπτης, κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και σωμάτων ασφαλείας παρουσίασαν προβλήματα.

Μεταξύ αυτών είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ενώ «θύμα» των χάκερ έπεσαν οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβαν τούρκοι χάκερ, με ανάρητησή τους στο Twitter.

Μάλιστα, απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχόμενοι «καλή τύχη», ενώ προσθέτουν πως ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ