2020-01-25 01:24:39
Φωτογραφία για Την ουσιαστική αρωγή του ΙΣΑ στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επισημαίνει σε επιστολή του ο Υποδιοικητής του Ε.Φ.Κ.Α.
Επιστολή απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Ε.Κρητικός, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι από 20/8/2019 έως 31/12/2019 έχουν εκκαθαριστεί οφειλές 853 ιατρών εκ των οποίων έχουν ενταλματοποιηθεί προς εξόφληση 353 ιατροί ενώ έχουν εκκαθαριστεί και έχουν ειδοποιηθεί για εξόφληση 501 ιατροί - στην διακριτική ευχέρεια των οποίων βρίσκεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόφλησης-. Σημειωτέον ότι το διάστημα 1/1/2019 έως 19/8/2019 δεν είχε εξοφληθεί κανένας γιατρός επί συνόλου 6.955 ιατρών.

Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ αναφέρεται επίσης στην πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από κοινού με το Σύλλογο μετά από επιστολή που είχε αποστείλει ο ΙΣΑ στον ΕΦΚΑ για ενίσχυση από την πλευρά του Συλλόγου με προσωπικό, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας εξόφλησης και των υπολοίπων εκκρεμοτήτων. Μάλιστα, η σχετική τροπολογία προωθείται για ψήφιση στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.


«Σημειωτέον, η ενίσχυση αυτή θα αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες ολοκλήρωσης του έργου εξόφλησης εντός του 2020, επιλύοντας οριστικά ένα χρονίζον ζήτημα και για τις δύο πλευρές (με περιπτώσεις να φτάνουν έως και το 2006). Σαν κατακλείδα, και αφού επισημάνω την ουσιαστική αρωγή του Συλλόγου είναι ουσιαστικό να συνεχιστεί το θετικό κλίμα συνεργασίας το οποίο ήδη εμφανίζει ορατά αποτελέσματα», επισημαίνει ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, στην επιστολή του.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Ο ΙΣΑ παρακολουθεί στενά το σοβαρό και χρόνιο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και έχει δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ιατρικός κόσμος αγωνίζεται να επιβιώσει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και δεν επιτρέπεται η πολιτεία να βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στερώντας από τους γιατρούς χρήματα που έχουν δουλέψει και δικαιούνται .

Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πράσινη...μαγεία στο ΟΑΚΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Πράσινη"...μαγεία στο ΟΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ