2020-01-25 03:06:40
Φωτογραφία για Γεράσιμος Χουλιάρας: Η «προφητική» ανάρτηση στο Facebook για τον σεισμό στην Τουρκία - Τι λέει μετά τα 6,8 Ρίχτερ
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε πως υπάρχει ένα σεισμικό κενό από το 1970, που είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ, και χρειάζεται προσοχή - Τι γράφει τώρα, μετά τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ

Λίγες ώρες πριν από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, προειδοποιούσε πως ένας μεγαλύτερος σεισμός από τα 5,3 Ρίχτερ μπορεί να πλήξει την Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε πως υπάρχει ένα σεισμικό κενό από το 1970, που είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ, και χρειάζεται προσοχή.

Χαρακτηριστικά, έγγραφε: «Με την μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας που δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετά τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή».

Μετά τον βραδινό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο κ. Χουλιάρας επανήλθε, γράφοντας ότι είναι πιο ανατολικά από εκεί που τον είχε υπολογίσε το πρωί της Παρασκευής.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ