2020-01-25 15:06:01
Φωτογραφία για Η ''μάχη'' της...Κύπρου. Ποιος αναμένεται να διαδεχθεί τον Αντιστράτηγο Λεοντάρη
Του Ηλία Προύφα

Στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση του νυν Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος συμπληρώνει τρία χρόνια στο ΓΕΕΦ, βρίσκεται όπως μαθαίνουμε στο kranosgr το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, πιθανότερα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα απόστρατου Αντγου, που θα διαδεχθεί τον Ηλία Λεοντάρη.

Τα σενάρια εφόσον η θητεία του ΑΓΕΕΦ, δεν παραταθεί κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, δίνουν και παίρνουν και η ονοματολογία καλά κρατεί.

Άπαντες οι ''χακί'' γνωρίζοντες τα του Πενταγώνου, διαδρομιστές και μη συγκλίνουν στην άποψη, ότι επικρατέστεροι θεωρούνται οι αντιστράτηγοι ε.α Δημόκριτος Ζερβάκης και Δημήτριος Μπίκος.

Απόστρατοι τάξεως ΣΣΕ 1983, συμμαθητές του νυν ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, είναι δύο από τα πρόσωπα που πληρούν όλα τα κριτήρια, για να ηγηθούν των ΕΔ της Κύπρου.

Με διετή θητεία  σε μείζονες σχηματισμούς, προκρίνονται έναντι συναδέλφων τους, χωρίς όμως να έχει ''κλειδώσει''  ακόμη για κανέναν από τους δύο.

Όσον αφορά το νυν ΑΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, σίγουρα δε θα χαθεί από το προσκήνιο και δεν πρέπει.

Μία σημαντική θέση στο Ελληνικό Πεντάγωνο ή στο ΥΠΑΜ  της Κύπρου, του αξίζει...
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ