2020-01-25 17:25:19
Φωτογραφία για Νέα Μάκρη: H κατασκευή μαρίνας με 28 κατοικίες αλλάζει πρόσωπο στην παραλία
Εντός της θαλάσσης μπροστά από το λιμανάκι της Νέας Μάκρης, οραματίζονται οι εμπνευστές του σχεδίου, την κατασκευή μαρίνας που θα θυμίζει κάτι από Φλοίσβο, αλλά και Ντουμπάι!

Ο χρόνος είναι σχετικός και το χρονικό επίρρημα «σύντομα» μπορεί να περικλείει μέγεθος χρόνου ακαθόριστο, αλλά… Αλλά σύντομα, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, το λιμανάκι της Νέας Μάκρης, όταν και αν μπει σε εφαρμογή το σχέδιο που ευαγγελίζονται οι ιθύνοντες του δήμου Μαραθώνα και του υπουργείου Υποδομών, θα αλλάξει όψη και προοπτική.

Στόχος είναι η αξιοποίηση της θαλάσσιας περιοχής που εκτείνεται από το Μάτι μέχρι την Αγία Κυριακή. Και λέμε της θαλάσσιας γιατί αυτήν ακριβώς αφορά το σχέδιο ανάπλασης. Εντός της θαλάσσης λοιπόν, με την αρωγή ιδιωτικών κεφαλαίων στο μεγαλύτερο ποσοστό (από το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για την υλοποίηση του έργου), οραματίζονται οι εμπνευστές του σχεδίου, την κατασκευή «νησιού» που θα θυμίζει κάτι από Φλοίσβο, αλλά και Ντουμπάι! Η περιοχή όπως εμφανίζεται σήμερα από το Google earth


Αρχικά η χωροθέτηση της κατασκευής ήταν για την περιοχή απέναντι από την ταβέρνα «Το Κοράλλι», όμως τελικά οι «πυξίδες» έδειξαν βόρεια και επιλέχτηκε το κεντρικό σημείο της παραλιακής ζώνης, το λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Το σημείο πλεονεκτεί και λειτουργικά και αισθητικά. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων στο χώρο αυτό επικεντρώνεται, ενώ τα περισσότερα καταστήματα (ταβέρνες, καφετέριες κλπ) βρίσκονται γύρω από το λιμανάκι.

Στον χώρο έχουν σχεδιαστεί να χτιστούν 28 πολυτελείς κατοικίες χαμηλού ύψους με κήπο και πισίνα ιδιωτική - κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα - επίσης θα αναγερθούν καταστήματα, ενώ η μαρίνα θα εξυπηρετεί περίπου 300 σκάφη.

Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί προς έγκριση σχέδια ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, τα οποία περιλαμβάνουν διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, επέκταση και διαμόρφωση του παραλιακού πεζόδρομου έως τον Νηρέα, δενδροφυτεύσεις, αισθητικές παρεμβάσεις, δημιουργία ποδηλατόδρομου. Επίσης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει την παραλία από τη καφετέρια «Ναυτίλος» μέχρι την ταβέρνα «Αύρα», όπως επίσης και διάνοιξη νέων καθέτων δρόμων, αλλά και δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Στα σχέδια (που να σημειώσουμε αφορούσαν την κατασκευή απέναντι από το «Κοράλλι», αλλά δεν θα έχουν σημαντικές αλλαγές για τη νέα χωροθέτηση) βλέπουμε καθαρά πως θα διαμορφωθεί η περιοχή. Ανάλογο σχέδιο είχε εκπονηθεί παλαιότερα, πριν από την 5ετία Ψινάκη, αλλά είχε προσκρούσει σε έντονες αντιδράσεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ