2020-01-25 17:30:38
Φωτογραφία για Σεισμός στην Τουρκία: Το “ευχαριστώ” Τσαβούσογλου στον Δένδια
Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία, που θρηνεί τα θύματα του φονικού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24.01.2020), έπληξε την περιοχή Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία. Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια – και μάλιστα στα ελληνικά- για το τηλεφώνημα του και “την αλληλεγγύη του”.

Ευχαριστώ εγκάρδια για την αλληλεγγύη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος της γείτονάς μας, κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά τηλεφωνώντας αμέσως μετά από το σεισμό.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) January 24, 2020

Ο Νίκος Δένδιας είχε ενημερώσει και με αναρτήσεις του στο Twitter ότι επικοινώνησε με τον Τσαβούσογλου, στον οποίο εξέφρασε την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.


Eπικοινώνησα τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας @MevlutCavusoglu στον οποίο εξέφρασα την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό. #Turkey

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 24, 2020

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Παρασκευής (24.01.2020), λίγες ώρες μετά το “χτύπημα” του σεισμού στην Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό. Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και επισήμανε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ