2020-01-25 18:11:34
Φωτογραφία για Δηλώσεις σχετικά με εντοπισμό και κατάσχεση 1 τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης και τη σύλληψη οχτώ (8) αλλοδαπών
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα που διακινούν και εμπορεύονται ναρκωτικά σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας αναλύσαμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, εξακριβώσαμε και διασταυρώσαμε τα ερευνητικά δεδομένα, δημιουργήσαμε το profile των εμπλεκομένων και προσδιορίσαμε τους επιμέρους ρόλους τους στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να διακριβώσουμε πλήρως τη σύνθεση και τη δράση της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρα της Ευρώπης, από όπου κατευθύνουν τη δράση των υπόλοιπων μελών σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την ανεύρεση σκαφών για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Καραϊβική, την παραλαβή των ναρκωτικών και τη διεκπεραίωση των πληρωμών έως την τελική διάθεσή τους σε χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ