2020-01-25 20:18:56
Φωτογραφία για Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονισμένος ο Ερντογάν κουβάλησε φέρετρο θύματος
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ,ακύρωσε το πρόγραμμά του για σήμερα και μετέβη στην σεισμόπληκτη επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε τα σημεία όπου οι διασώστες αναζητούν τουλάχιστον 22 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Μαυροφορεμένος και αμίλητος, ο Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που εχασαν από τα φονικά 6,8 ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής την περιοχή και συμπαραστάθηκε στους συγγενείς του νεκρών.

Μάλιστα, σαν φόρο τιμής, ο Τούρκος πρόεδρος σήκωσε στους ώμους του το ένα από τα φέρετρα.

Μέχρι στιγμής, ο ανριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό ανέρχεται σε τουλάχιστον 22 ενώ 128 τραυματίεςεκ εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».
toeidesauto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψηφιακή… χαμοζωή;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψηφιακή… χαμοζωή;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ