2020-01-26 09:24:44
Φωτογραφία για Οι δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης είναι πιο κοντά στον όλεθρο
Το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS), με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη, μετακίνησαν τους δείκτες του συμβολικού Ρολογιού της Αποκάλυψης μόλις 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα. Έτσι, το 2020, το ρολόι είναι πιο κοντά στην Αποκάλυψη από τότε που ξεκίνησε να “χτυπά”, το 1947. Οι επιστήμονες είπαν πως η αλλαγή έγινε λόγω του πολλαπλασιασμού των πυρηνικών, της αποτυχίας να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και λόγω της παραπληροφόρησης στο internet.

Ο οργανισμός ξεκίνησε το ρολόι το 1947, όταν ξεκίνησε και η κόντρα στρατιωτικού εξοπλισμού μεταξύ ΗΠΑ και της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Έκτοτε, προσφέρει μία εκτίμηση για το πόσο κοντά φτάνει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο να αυτό-εξοντωθεί, με τη στιγμή της Αποκάλυψης να είναι 12 η ώρα τα μεσάνυχτα, ενώ προς το παρόν αποτελείται από 13 μέλη, όλοι κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ.

Φέτος, η ανησυχία γύρω από τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Νότιας Κορέας, καθώς και η έλλειψη συνεργασίας για τον πυρηνικό αφοπλισμό ΗΠΑ και Ρωσίας ανάγκασαν τους επιστήμονες να κινήσουν προς τα εμπρός τους δείκτες
. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την παραπληροφόρηση καταστρέφουν την ικανότητα της ανθρωπότητας να αντιδράσει στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Για πρώτη φορά φέτος, το συμβούλιο είχε μαζί του μέλη των Γηραιών, ένα γκρουπ διεθνών ηγετών που ιδρύθηκε το 2007 από τον Nelson Mandela.

Πρέπει να δράσουμε και να εργαστούμε μαζί. Καμία χώρα και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει μόνος. Χρειαζόμαστε τους πάντες και μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. – Ban Ki-moon, πρώην Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ