2020-01-26 10:43:27
Φωτογραφία για Φορολογικές δηλώσεις 2020: Τι αλλάζει φέτος
Newsroom , CNN Greece

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ δρομολογείται η δημιουργία της τεχνολογικής υποδομής που θα επιτρέπει την προσυμπλήρωση του ΙΒΑΝ (International Bank Account Number) στις φορολογικές δηλώσεις. 

Η κίνηση αυτή θα διευκολύνει την αποφυγή λαθών και θα καταστήσει πιο εύκολη και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, αλλά και την επιστροφή φόρου.

Σημειώνεται πως στις κοινές δηλώσεις εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση δε κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων ή των μερών συμφώνου συμβίωσης, δύναται να συμπληρώνεται και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN. Στις περιπτώσεις έγγαμων φορολογούμενων που έχουν γνωστοποιήσει την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης, συμφώνου συμβίωσης καθώς και άγαμων, συμπληρώνονται IBAN λογαριασμού ατομικού ή κοινού.

Η συμπλήρωση του αριθμού ΙΒΑΝ είναι υποχρεωτική, εκτός από τις περιπτώσεις των κατοίκων εξωτερικού και των φορολογουμένων που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. Στις περιπτώσεις αυτές συμπληρώνονται οι ενδείξεις «Δεν διαθέτω λογαριασμό IBAN» ή/και «Κάτοικος Εξωτερικού.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ