2020-01-26 11:38:54
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Ν. Παναγιωτόπουλος: “Αν οι Τούρκοι υπερβούν τις κόκκινες γραμμές, θα απαντήσουμε και στρατιωτικά..”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης 16 ελληνικών νησιών, απάντησε πως «δεν μπορεί να αποστρατικοποιείται ο,τιδήποτε δέχεται απειλή, καθώς η Ελλάδα δεν δρα προκλητικά, ούτε προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν σαφής λέγοντας πως «εάν διαπιστωθεί η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών από την πλευρά της Άγκυρας που έχουν τεθεί, θα υπάρξει απάντηση, εξετάζοντας μέχρι και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής», εντολή η οποία θα δοθεί είτε από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό είτε από πολιτικά μέλη του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σημείωσε δε, πως η προκλητική συμπεριφορά της γείτονος είναι πρωτοφανής, μεθοδική, συστηματική και κλιμακούμενη, απευχόμενος μία ελληνοτουρκική αναμέτρηση στο εγγύς μέλλον.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως είναι υπαρκτή η αντινομία από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας και επομένως, στη βάση ποιου δικαίου θα εκδικαστεί το αίτημά της για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στην Μεσόγειο;

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της Λιβύης, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας ήταν σαφής, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί την στρατιωτική εμπλοκή της στην περιοχή της Λιβύης, αλλά επιδιώκει την πολιτική υποστήριξη του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ την ίδια στιγμή η Διεθνής Κοινότητα έχει αρχίσει σταδιακά να συνειδητοποιεί πως το θέμα για την υπογραφή του «Μνημονίου Συναντίληψης» Άγκυρας – Τρίπολης, δεν μπορεί να γίνεται «ερήμην» της χώρας μας.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ