2020-01-26 12:00:16
Φωτογραφία για Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων στον Δήμο Ρόδου για ένα μήνα!
Έκθεση με θέμα «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, η τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 27 Φεβρουαρίου στην Οπλοθήκη deMilly (Ντεμιγύ), στην πλατεία Σύμης (έναντι ΔΕΗ), με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Μέσα από την έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν εκθέματα πολυμέσων και μοντέλα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και εφευρέσεων.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών,οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κυρία Δέσποινα Χατζηδιάκου (Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού) στο τηλέφωνο 2241361317 είτε στο email: [email protected].

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά εκτός Κυριακής, με ωράριο: Δευτέρα έως και Σάββατο 9:00-14:00, ενώ Τετάρτη θα είναι ανοικτά και το απόγευμα από 17:00 έως 20:00.


Κυριακή θα είναι γενικά κλειστά, εκτός από 02/02/20 και 16/02/20, που θα λειτουργήσει από τις 09:00 έως 14:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30.

Η συγκεκριμένη έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά μουσεία στον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα τρία μεγαλύτερα εθνικά τεχνολογικά Μουσεία της Κορέας (Εθνικό Μουσείο Επιστημών, Daejeon / Μουσείο Επιστημών, Gwangju / Εθνικό Μουσείο Επιστημών, Daegu), το Εθνικό Μουσείο Επιστημών της Ταϊλάνδης κι εκείνο της Σιγκαπούρης.

Επιλεγμένα, λειτουργικά, διαδραστικά εκθέματα που απαρτίζουν την έκθεση είναι π.χ. το ρομπότ-υπηρέτρια και ο «κινηματογράφος» του Φίλωνος, το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων! Επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Οστομάχιον του Αρχιμήδη, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, η Ύδραυλις, ο μυκηναϊκός αργαλειός, η τρίκωλος ανυψωτική μηχανή και αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα εκθέματα!
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ