2020-01-26 14:25:21
Φωτογραφία για Δεύτερο μέτωπο για την Κύπρο στον ΟΗΕ
Επιθέσεις από δύο μέτωπα δέχεται αυτή την περίοδο η Λευκωσία, η οποία επιχειρεί με διάφορους τρόπους να τα αντιμετωπίσει. Η πρώτη επίθεση είναι, όπως είναι γνωστό, από την κατοχική Τουρκία, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. Η δεύτερη είναι -κατά κύριο λόγο- από τους Βρετανούς, που προωθούν μέσα από το υπό συζήτηση κείμενο για το ψήφισμα ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το «προίκισμα» της Τουρκίας μέσω του κατοχικού καθεστώτος.

Πρώτο, σε ό,τι αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, η νέα κίνηση με τη γεώτρηση στο θαλασσοτεμάχιο 8 δείχνει πως η Άγκυρα επιδιώκει διακαώς να εντοπίσει κοιτάσματα φυσικού αερίου. Κι αυτό γιατί τότε -όπως εκτιμούν- θα αλλάξουν τα δεδομένα, θα εδραιωθεί στην περιοχή και θα αποκτήσει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.

Αυτή την ανάγνωση κάνουν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που υποστηρίζουν πως το φυσικό αέριο, το οποίο θα βρεθεί σε αυτά τα θαλασσοτεμάχια, θα αποτελεί μέρος της «μοιρασιάς», ενώ ό,τι προκύψει από τα «δικά τους» θαλασσοτεμάχια δεν θα τα διαπραγματευτεί. Θα είναι δικά της Τουρκίας!

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ