2020-01-27 15:02:03
Φωτογραφία για Η1Ν1 2020: Καμία ανησυχία στις ΕΔ. Συνεχής ενημέρωση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου
Του Ηλία Προύφα

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την έξαρση στη χώρας μας, της γρίπης Η1Ν1, που βρίσκεται σε έξαρση.

Πρόκειται για την εποχική γρίπη, η οποία έχει τρεις τύπους A, B και C και δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον Κινέζικο Κοραναϊό.

Οι ιοί τύπου Α ή Β αποτελούν τα κύρια αίτια γρίπης στον άνθρωπο, ενώ οι περιπτώσεις γρίπης από ιούς τύπου C είναι πολύ σπάνιες.

Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν το ανώτερο ή/και το κατώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγας, λάρυγγας, βρόγχοι).

Στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως και σε όλη τη χώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί η οποία έκτακτη ή άμεση ανάγκη.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε να έχει καθημερινή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα ΚΙΧΝΕ και τα αναρρωτήρια, θέτοντας επί της ουσίας το υγειονομικό στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.


Αν και μέχρι στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα πάντα με εντολή του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι έτοιμα.

Μάλιστα οι Διευθύνσεις Υγειονομικού, όλων των σχηματισμών θα έπρεπε να φροντίσουν για την πραγματοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης των στελεχών και των οικογενειών τους καθώς και των οπλιτών για την πρόληψη και καταστολή του εποχικού ιού της γρίπης.

O Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας οι Ένοπλες Δυνάμεις, στα πλαίσια του κοινωνικού τους ρόλου, να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες σε ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ