2020-01-28 12:33:18
Φωτογραφία για Συνεργασία Κικίλια και Κινέζας Πρέσβεως για την αντιμετώπιση του ιού
Συντάκτης: Virus

Για την τιτάνια προσπάθεια ελέγχου της επιδημίας του κοροναϊού ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πληροφόρισε τον Υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας. Όπως τόνισε η ίδια έχουν απαγορευτεί τα ταξίδια προς εσωτερικό και εξωτερικό προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Με την σειρά του, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, η οποία απαρτιζόταν από τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και τον πρώτο γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong, σχετικά με τα βήματα πρόληψης, στα οποία έχουν προβεί οι ελληνικές υγειονομικές αρχές στις ειδόδους της χώρας όμως είναι στα αεροδρόμια, καθώς και στα κέντρα παροχής ιατρικής φροντίδας, όπως στα νοσοκομεία.

Στο πνεύμα συνεργασίας, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν «γέφυρες» επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και της Κινεζικής Πρεσβείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν ακόμη η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας ,Έλενα Μαλτέζου και η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη .
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ