2020-01-28 12:33:31
Φωτογραφία για Πιάνει λιμάνι στη Λεμεσό το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle
Στο λιμάνι της Λεμεσού θα καταπλεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο

Charles De Gaulle, καθώς θα ολοκληρώνεται η αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου φθάνει στα τέλη Ιανουαρίου, και αυτό δείχνει την πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, καθώς αυτό είναι το μόνο λιμάνι που θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρεακτορείο Ειδήσεων η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Ντυμόν.

Παράλληλα, εξέφρασε την ισχυρή αντίθεση της Γαλλίας στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και χαρακτήρισε «ψευδοσυμφωνία» το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Η κ. Ντυμόν υπογράμμισε πως οι λύσεις στα θέματα που έχουν προκύψει λόγω της στάσης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να είναι πολιτικές, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα της ΕΕ κατά της Άγκυρας επεσήμανε πως «υποστηρίζουμε την Κύπρο σε αυτό γιατί θεωρούμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε την Τουρκία να κάνει πίσω, και αυτός είναι ο στόχος μας. Στόχος μας δεν είναι να βάζουμε ολοένα και περισσότερες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο», είπε.


Στη συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γαλλίδα Πρέσβειρα σημείωσε πως η αποστολή του Charles De Gaulle στην περιοχή έχει να κάνει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία και το Ιράκ, «συμβαδίζει με την μόνιμη παρουσία της γαλλικής ναυτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και δείχνει τη βούληση της Γαλλίας να δρα ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή». Πρόσθεσε πως ενώ το αεροπλανοφόρο θα ασχολείται με αυτή την επιχείρηση, το προσωπικό του θα διεξάγει παράλληλα ασκήσεις με τις κυπριακές αεροναυτικές δυνάμεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ