2020-01-28 13:14:01
Φωτογραφία για Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος Β' παραδέχτηκε ότι απέκτησε παιδί με την ερωμένη του τη δεκαετία του '60
Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος Β', ο οποίος παραιτήθηκε από τον βελγικό θρόνο

«υπό μυστηριώδεις συνθήκες» το 2013, παραδέχτηκε ότι απέκτησε ένα παιδί κατά τη διάρκεια εξωσυζυγικής σχέσης που είχε τη δεκαετία του '60, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενός τεστ DNA που πραγματοποιήθηκε με δικαστική εντολή, μεταδίδει η εφημερίδα Guardian.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη, κατά την οποία η Ντελφίν Μποέλ (το τέκνο του Αλβέρτου Β') αγωνιζόταν να αποδείξει ότι ο 85χρονος σήμερα γαλαζοαίματος είναι πράγματι ο βιολογικός της πατέρας. Η πρόσφατη δικαίωσή της, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, μπορεί να σημαίνει ότι δικαιούνται πλέον το 1/8 της διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας του Αλβέρτου.

Όπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δικαστικής μάχης, ο Αλβέρτος Β' απέρριπτε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Μποέλ. Τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της βασιλικής οικογένειας, με την οποία δηλώνει ότι αποδέχεται (αν και αρκετά απρόθυμα) τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.


«Ο Μεγαλειότατος βασιλιάς Αλβέρτος Β' ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε μετά από εντολή του Εφετείου του Βρυξελλών. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής εξέτασης δείχνουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ. Παρόλο που υπάρχουν επιχειρήματα και νομικές ενστάσεις που στοιχειοθετούν ότι η νομική πατρότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και βιολογική, και ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δείχνει αμφισβητήσιμη, ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να μην κάνει χρήση αυτών των επιχειρημάτων και να βάλει τέλος με αξιοπρέπεια και τιμή σε αυτήν την επώδυνη διαδικασία. Ο βασιλιάς Αλβέρτος επιμένει ότι από τη γέννηση της κυρίας Ντελφίν Μποέλ δεν είχε καμία ανάμειξη σε αποφάσεις που αφορούσαν σε οικογενειακά, κοινωνικά ή εκπαιδευτικά ζητήματα και ότι πάντοτε σεβόταν τον δεσμό που υπήρχε ανάμεσα σε εκείνη και τον νόμιμο πατέρα της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Η 51χρονη Μποέλ ζήτησε για πρώτη φορά να αναγνωριστεί από τον Αλβέρτο πριν από 20 χρόνια, αλλά λάμβανε αρνητική απάντηση σε κάθε αίτημά της, παρότι υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο τότε βασιλιάς ήταν «παρών» τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ως παιδί η Ντελφίν λέγεται ότι χρησιμοποιούσε για εκείνον το παρατσούκλι «Papillon» (πεταλούδα).

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλβέρτος Β' δέχτηκε τελικά να δώσει δείγμα σάλιου για την εξέταση DNA μετά από απειλή του διαστηρίου ότι θα του επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέρα που θα καθυστερούσε.

Όταν ο πρώην μονάρχης παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από 7 χρόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, η μητέρα της Μποέλ, βαρώνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για την παράνομη σχέση της με τον βασιλιά σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω παιδιά επειδή είχα πάθει μια μόλυνση», είπε για το παράνομο δεσμό, που η ίδια υποστηρίζει ότι κράτησε από το 1966 έως το 1984. Όπως επισήμανε, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν χρησιμοποιούσε προφυλάξεις. «Ήταν μια πολύ όμορφη περίοδος. Η Ντελφίν ήταν ο καρπός ενός έρωτα. Ο Αλβέρτος δεν ήταν πατρική φιγούρα αλλά ήταν πολύ γλυκός μαζί της» ανέφερε η βαρώνη.

Ο Αλβέρτος είχε παραδεχτεί ότι μαζί με τη σύζυγό του είχαν περάσει μια κρίση, ωστόσο είχε διαψεύσει ότι υπήρξε ερωτικός δεσμός.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ