2020-01-28 13:53:08
Φωτογραφία για Ένας ευαίσθητος «γίγαντας»: Το «αουτσάιντερ» νίκησε σε τουρνουά σούμο και έβαλε τα κλάματα
Ο παλαιστής Τοκουσόριου κατέκτησε τις καρδιές των θεατών σε ένα άθλημα όπου η εκδήλωση συναισθήματος δεν είναι κάτι το συνηθισμένο

Παραλήρημα έχει προκαλέσει στους φαν του σούμο στην Ιαπωνία η εκπληκτική επίδοση στο πρώτο σημαντικό τουρνουά του έτους ενός αθλητή που θεωρείτο «αουτσάιντερ» και αναδείχθηκε τελικά νικητής.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Τοκουσόριου, ένας σχετικά άγνωστος παλαιστής σούμο μέχρι την πρόσφατη καταπληκτική του παρουσία στο τουρνουά του Νέου Έτους, κατάφερε να επιβληθεί σε μια σειρά από θεωρητικά «ανώτερους» αντιπάλους του, ολοκληρώνοντας το 15νθήμερο τουρνουά την περασμένη Κυριακή με 14 νίκες και μία ήττα.

Στον τελευταίο του αγώνα ο «ρικίσι» των 188 κιλών έβγαλε τον Τακακέισο -έναν πρωταθλητή σούμο επιπέδου Οζέκι- εκτός του «ντόχιο» (δηλαδή του κυκλικού δακτυλίου που ορίζει τον χώρο της πάλης) και αμέσως ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το κοινό στο στάδιο Ριογκόκου Κοκουγκικάν στο Τόκιο ξεσπούσε σε επευφημίες.


«Μπορεί να έκλαψα περισσότερο απ' όσο έπρεπε, αλλά εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα να φεύγει από πάνω μου όλη η πίεση», είπε ο Τοκουσόριου για την απίστευτη νίκη του σε μια συνέντευξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. «Βαθιά μέσα μου είχα ένα συναίσθημα αμφιβολίας, για το αν είναι σωστό να κερδίσω εγώ το πρωτάθλημα. Ήμουν ο αθλητής με την χαμηλότερη θέση στην κατάταξη, έτσι δεν είχα να φοβηθώ τίποτα. Απλά έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου».

Η νίκη του Τοκουσόριου και η συναισθηματική του αντίδραση σχολιάστηκαν εκτενώς στα social media, με πολλούς χρήστες να εκδηλώνουν συμπάθεια και θαυμασμό για τον «ρικίσι».

«Ήταν τόσο φορτισμένος συναισθηματικά. Τη μια στιγμή γελούσε την άλλη έκλαιγε... Θα συνεχίσω να τον υποστηρίζω», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Έχω εντυπωσιαστεί πολύ. Ήταν μια συγκινητική νίκη επί του Τακακέισο η οποία καθήλωσε τους πάντες στο στάδιο», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ