2020-01-29 14:00:34
Φωτογραφία για Ρωσία: 35% αύξηση στο early booking για Ελλάδα
Δεκαπλασίασε η TUI, +35% το Mouzenidis Travel

Έως και 35% αύξηση στο early booking για ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο του καλοκαιριού 2020, αναφέρουν οι ρωσικοί Tour Operators, σύμφωνα με την Ένωσή τους, Atorus.

Οι ρωσικοί tour operators αναφέρουν τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, την περίοδο αυτή, με τη ζήτηση να έχει αυξηθεί από 10% έως και 35%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Βασικοί λόγοι για αυτή τη θετική ανάπτυξη είναι η σταθερή ισοτιμία ρουβλίου-ευρώ και η ποικιλία προσφορών, σε all-inclusive ξενοδοχεία. To Μουζενίδης Travel σημειώνει άνοδο 35% στις πωλήσεις για Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία η Ελλάδα, αποτελεί τον 2ο πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για το 2020, με πρώτη την Τουρκία, εδώ και 3 σαιζόν.

Θετικό είναι, επίσης, και το γεγονός ότι η Ελλάδα προηγείται των υπόλοιπων μεσογειακών προορισμών (Tυνησία, Κύπρο και Ισπανία). adv Το τμήμα τύπου της ΤUI Ρωσίας ανέφερε πως οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατά το early booking είναι «πολύ δραστήριες», με τις κρατήσεις να έχουν δεκαπλασιαστεί, συγκριτικά με την περυσινή σεζόν.


Σύμφωνα με το ANEX Tours, αναμένεται αύξηση των πωλήσεων πακέτων διακοπών για Ελλάδα. Στις κρατήσεις του Biblio-Globus, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, με το ποσοστό αύξησης ζήτησης να διαμορφώνεται στο 10%.

Σύμφωνα με το Intourist, η ζήτηση στην Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ο tour operator PAX σημειώνει άνοδο στη ζήτηση και αναμένει αύξηση 20% στις πωλήσεις.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί

Τα πρωτεία στα πακέτα διακοπών των ρωσικών tour operators κρατάει η Κρήτη και ακολουθούν, η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Κως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάιο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Η τάση αυτή αποδίδεται στο γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια του early booking, οι καλύτερες προσφορές παρατηρούνται στην έναρξη και τη λήξη της σαιζόν. Στοιχεία του ANNEX Tours δείχνουν πως τα περισσότερα πακέτα διακοπών κλείνονται από οικογένειες με παιδιά. Η μέση ηλικία των ενηλίκων είναι 30-45 ετών και κάτω των 12 για τα παιδιά. Σύμφωνα με το Mouzenidis Travel, οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν 4άστερα ξενοδοχεία με all-inclusive παροχές.

Προτιμούνται ξενοδοχεία που έχουν κοντά τους καλές παραλίες και τουριστικές υποδομές. Άνοδος στις κρατήσεις 5άστερων ξενοδοχείων Ειδικοί της TUI Russia σημειώνουν άνοδο στη ζήτηση 5άστερων ξενοδοχείων, ενώ τα οικονομικά καταλύματα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Οι operators ANEX και Biblio-Globus συμφωνούν με την αύξηση αυτή, καθώς σημειώνουν και εκείνοι περισσότερες κρατήσεις σε 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία. «Αυτή την περίοδο έχουμε λάβει πολύ καλές προσφορές από την αλυσίδα Grecotel», προσθέτει το ANEX.

Εκπτώσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία

Τα ελληνικά ξενοδοχεία κατά το early booking αυτή την περίοδο, προσφέρουν εκπτώσεις 30-35%, σε σύγκριση με τις βασικές τιμές της σαιζόν. Αυτή τη στιγμή οι tour operators βρίσκονται στη δεύτερη φάση του early booking, η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Στην τρίτη φάση (Φεβρουάριος), οι εκπτώσεις θα κυμανθούν στο 25% και στην τελική (Μάρτιος) στο 20%.

Πτήσεις προς Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2020

Το πρόγραμμα πτήσεων της καλοκαιρινής περιόδου διαμορφώνεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ως εξής

ΤUI Russia: Πτήσεις charter από Μόσχα προς Ηράκλειο, και από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη προς Κέρκυρα για πρώτη φορά.

Μουζενίδης Travel: Πτήσεις charter από Μόσχα προς Ρόδο με 3 πτήσεις ανά εβδομάδα μεταξύ 8 και 24 Μαΐου και 5 φορές την εβδομάδα από 25 Μαΐου έως 13 Οκτωβρίου με την AZUR Air και πτήσεις σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την θυγατρική αεροπορική εταιρία του ομίλου Ellinair, αλλά και με άλλες εταιρίες

ANEX: Το πρόγραμμα πτήσεων της από τη Μόσχα και το Καζάν προς την Κρήτη διαμορφώνεται σε συνεργασία με τις Ural Airlines. Οι πτήσεις από την Μόσχα θα πραγματοποιούνται μεταξύ 24 Μαΐου και 4 οκτωβρίου (6 φορές την εβδομάδα πλην Σαββάτων) και από το Καζάν από 5 Ιουνίου έως 29 Σεπτεμβρίου (2 φορές την εβδομάδα).

Οι αφίξεις προς το Ηράκλειο της Κρήτης έχουν σχεδιαστεί στην μορφή «μπλοκ» από την Nord Wind: Αναχώρηση από Πετρούπολη, Σαμάρα, Αικατερινούπολη, Ούφα, Καλινινγκραντ (2 φορές την εβδομάδα) και από το Ροστόβ-ον-Ντόν και το Κράσνονταρ (1 φορά την εβδομάδα). Τα προγράμματα πτήσεων ξεκινούν στα τέλη Απριλίου και τελειώνουν στα μέσα Οκτωβρίου.

PEGAS: Πτήσεις προς Κρήτη με charter των Nordwind και PEGAS από 16 πόλεις της Ρωσίας (Βορονέζ, Αικατερινούπολη, Καζάν, Καλίνινγρκαντ, Καλούγκα, Κράσνονταρ, Mineralnye Vody, Μόσχα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Novosibirsk, Ομσκ, Περμ, Ροστόβ-ον-Ντόν, Σαμάρα, Πετρούπολη, Ούφα).

Biblio-Globus: Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από την Rossiya Airlines. Προς Κρήτη και Ρόδο από Μόσχα οι πτήσεις ξεκινούν από 1η Μάιου, στην Κω από 2 Μαΐου, και στην Κέρκυρα από 23 Μαΐου. Από Πετρούπολη προς Ρόδο από 1η Μάιου, στην Κρήτη και την Κω από 2 Μαΐου, και στην Κέρκυρα από 24 Μαΐου.

PAKS: Πτήσεις από Μόσχα, Πετρούπολη και Αικατερινούπολη προς Κρήτη. Πτήσεις προς Χαλκιδική και Πιερία από Πετρούπολη, Βόλγκογκραντ, Κρασνοντάρ, Νίζνι Νόβγκοροντ, MineralnyeVody, Ροστόβ-ον-Ντόν. Επίσης, πτήσεις από Αγία Πετρούπολη και Μόσχα προς Ζάκυνθο, και πτήσεις αποκλειστικά από την Μόσχα προς Πελοπόννησο, Θάσο, Αθήνα και Εύβοια.

Πηγή: https://money-tourism.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ