2020-01-29 14:37:41
Φωτογραφία για Ευλαβικό αφιέρωμα στο Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο Α΄,  Δώδεκα χρόνια από την κοίμησή του.
 Ο Χριστόδουλος της Ελλάδας μας,

(28-4- 1998 έως τις 28- 1- 2008 )

«…Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα Ιερά και τα Όσιά του. 

Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. 

Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει. 

Για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει… Κράτα γερά μέσα σου τα 

ζώπυρα της Πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. 

Η Ελλάδα είναι η Χώρα των μεγάλων αγώνων για την 

κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη Χώρα σου

 να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, 

χωρίς συνείδηση, χωρίς Εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα…»

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄

    Συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου Α΄. Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες ζωντανεύει  στη μνήμη μας η μορφή του, έρχονται  στο νου μας χιλιάδες αναμνήσεις, όπου ο  Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας άφησε παρακαταθήκη. Η πύρινη γλώσσα σταμάτησε να μιλά και να καλεί για αγώνες, με οράματα και ελπίδες. Η  καρδιά του μεγαλόψυχου αυτού Ιεράρχη έπαψε να χτυπά τα ξημερώματα, στις 5.15 ημέρα Δευτέρα της 28 Ιανουαρίου 2008.


Ο ακάματος εργάτης της Εκκλησίας μας, αναπαύεται εν Κυρίω. Τον έκλαψαν, τον θαύμασαν, τον πίστεψαν, τον αγάπησαν, τον εμπνεύστηκαν, εκατομμύρια Έλληνες, μικροί και μεγάλοι και όλοι αναγνώρισαν το μεγαλείο της ψυχής του. Σπάνια συναντάμε τόσο μεγάλες χαρισματικές προσωπικότητες, ο σοφός λαός λέει ότι, σαν τον Ηγέτη Χριστόδουλο γεννιέται ένας ανά εκατό χρόνια. Για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έχουν γραφεί πολλά και έχουν ειπωθεί περισσότερα και όλοι μας σήμερα, μαζί του, δικαιωνόμαστε.

Ο τόπος μας, εκτός από Πολιτικούς Ηγέτες έχει προσφέρει στην Πατρίδα μας, στο Έθνος μας και Πνευματικούς Ηγέτες, ανθρώπους που στο πέρασμά τους από αυτή τη ζωή, λάμπρυναν με το ήθος τους, την οσιακή μορφή τους, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ο Μακαριστός Χριστόδουλος ήταν ένας από αυτούς, ήταν  πραγματικό Κόσμημα της Ελλαδικής Εκκλησίας μας.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ