2020-01-30 06:00:49
Φωτογραφία για Θεωρίες συνωμοσίας που σπείρουν τον τρόμο γύρω από τον κοροναϊό
Οι θεωρίες συνωμοσίας  σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό.

Ας δούμε λοιπόν τι γνωρίζουν για σίγουρα οι επιστήμονες μέχρι στιγμής και τι έγκειται στην σφαίρα της… φαντασίας κάποιων.

Ειδικότερα οι επιστήμονες του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι οι δοκιμές που έκαναν απέδειξαν ότι οι άνθρωποι κόλλησαν τον κοροναϊό από ζώα στην αγορά Huanan Seafood χονδρικού εμπορίου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιο ζώο φέρει την πνευμονία-σε μορφή ασθένειας, αλλά στην αγορά υπήρχαν δεκάδες διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των αρουραίων και των λύκων.

Στο μεταξύ ο φονικός ιό με τα συμπτώματα που μοιάζουν με την πνευμονία, συνεχίζει να εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω του βήχα και του φταρνίσματος.Ποιοι είναι όμως οι μύθοι που «ποζάρουν» στην αρχή διάφορων ταμπλόιντ και διεθνών ιστοσελίδων;

ΜύθοιΜύθος 1: Γρίπη φίδι


Μια μελέτη από Κινέζους ερευνητές που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medical Virology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός πιθανώς εξαπλώθηκε στους ανθρώπους από τοπικά είδη φιδιών, συμπεριλαμβανομένου του κινέζικου Krait και της κινεζικής κόμπρας.

Ωστόσο αυτή η θεωρία έχει αποθαρρυνθεί ευρέως από άλλους ιολόγους που υποστηρίζουν ότι τέτοιες εικασίες βασίστηκαν σε ανάλυση ϋΝΑ δειγμάτων ιού.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως σε αυτή την θεωρία υπάρχει «κενό αποδεικτικών στοιχείων».

Μύθος 2: Σούπα νυχτερίδας

woppa @Woppa1Woppa

When you eat bats and bamboo rats and shit and call it a "Chinese delicacy", why y'all be acting surprised when diseases like #coronavirus appear?

12.1K

9:38 PM - Jan 22, 2020

Twitter Ads info and privacy

See Dr. Patrick R. Mullen's other Tweets

Εικόνες της κατασκευής έχουν τροφοδοτήσει τις θεωρίες ότι οι μπουλντόζες στην «πραγματικότητα» σκάβουν μαζικούς τάφους για τους χιλιάδες θανάτους που αναμένονται από την εξάπλωση του κοροναϊού τους επόμενους μήνες. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ισχύει.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ