2020-01-30 21:42:16
Φωτογραφία για Έκλεψαν έργα του Νταλί από γκαλερί στη Στοκχόλμη
Η αξία του κάθε έργου που άρπαξαν ανέρχεται σε 200.000 με 500.000 κορώνες (περίπου 19.000 έως 47.000 ευρώ)

Άγνωστοι έκλεψαν μπρούτζινα γλυπτά και χαρακτικά έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί στη Σουηδία και συγκεκριμένα στη Στοκχόλμη σε επιχείρηση αστραπή που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά την οποία άρπαξαν τα έργα αφού έσπασαν τη γυάλινη πόρτα εισόδου της αίθουσας τέχνης στην οποία εκτίθεντο και εξαφανίστηκαν.

Η γκαλερί Couleur, η οποία βρίσκεται στην ακριβή περιοχή Εστερμάλμ της Στοκχόλμης, πραγματοποιούσε έκθεση για το έργο του Νταλί, στο πλαίσιο της οποίας εκτίθεντο περίπου 10 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT.

"Η αξία καθενός από αυτά ανέρχεται σε 200.000 με 500.000 κορώνες (περίπου 19.000 ως 47.000 ευρώ). Άρα πρόκειται για πολλά λεφτά. Είναι τρομερό", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Πέντερ Ένστρομ στο TT.

Τα έργα του Νταλί που εκλάπησαν τα είχε δανειστεί η γκαλερί από την Ελβετία, πρόσθεσε.Η αστυνομία της Στοκχόλμης διευκρίνισε ότι οι κλέφτες έσπασαν τις γυάλινες πόρτες εισόδου της γκαλερί, άρπαξαν τη λεία τους και εξαφανίστηκαν με έναν αριθμό έργων.

"Η περιοχή έχει αποκλειστεί ώστε να γίνει έρευνα από τη σήμανση", επισήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνούμενη να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την έρευνά της.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ