2020-01-31 18:53:47
Φωτογραφία για Βρούτσης: Τον Ιούνιο η χορήγηση των αυξήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που αναπροσαρμόζονται με το νέο ασφαλιστικό
Τον Ιούνιο θα γίνει η χορήγηση των αυξήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που αναπροσαρμόζονται με το νέο ασφαλιστικό καθώς και η εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών από την 1η Οκτωβρίου 2019, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτσης. 

«Είμαι πάντα πολύ προσεχτικός γιατί μετά τη ψήφιση του νόμου θα ακολουθήσουν κάποια στάδια. Πρώτα να βγει το φύλλο της κυβέρνησης και μετά να προετοιμαστεί ο νέος e-ΕΦΚΑ, να κάνει επανα-υπολογισμό των συντάξεων. Θα γίνει restart σε όλο το ασφαλιστικό. Πρέπει να δοθούν και τα αναδρομικά μαζί από 1η Οκτωβρίου και φυσικά οι νέες συντάξεις», είπε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στην αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το σύνολο των δικαστικών διεκδικήσεων των συνταξιούχων, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει την όποια απόφαση, με γνώμονα και τις αντοχές της οικονομίας.

Ο Υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την απονομή από την 1η Ιουνίου της ψηφιακής σύνταξης και ενίσχυση των ρυθμών εκκαθάρισης των εκκρεμών ασφαλιστικών υποθέσεων, με προοπτική την έκδοση σύνταξης μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή της αίτησης. Δήλωσε, επίσης, ότι η ενοποίηση ΕΦΚΑ με ΕΤΕΑΕΠ, δεν θα οδηγήσει και στην συγχώνευση της κύριας με την επικουρική σύνταξη, αλλά ότι πρόκειται για μία διοικητική ενοποίηση.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ