2020-01-31 23:00:06
Φωτογραφία για Χαριτωμένη κουκουβάγια έγινε viral λόγω της... λαιμαργίας της
Δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι πρόβλημα αυτοσυγκράτησης με το φαγητό, όπως φαίνεται από

την ιστορία μιας χαριτωμένης κουκουβάγιας που δημοσίευσαν πρόσφατα διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και το NBC news.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση που έκανε μια βρετανική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής, σχετικά με μια «μικρή κουκουβάγια» (γνωστή και ως Αθηνά ή νυκτία ή Athene noctua) η οποία βρέθηκε σε ένα χαντάκι στην ανατολική Αγγλία. Αν και το προσωπικό πίστεψε αρχικά ότι το πτηνό είχε τραυματιστεί, και γι' αυτό δυσκολευόταν να πετάξει, τελικά αποδείχτηκε ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν το επιπλέον βάρος που είχε αποκτήσει η κουκουβάγια, η οποία ζύγιζε περίπου 1/3 περισσότερο από μια υγιή ενήλικη θηλυκή κουκουβάγια του συγκεκριμένου είδους.

Το Suffolk Owl Sanctuary είπε στο NBC News εχθές Πέμπτη ότι ένας πολίτης έφερε το μουσκεμένο πλασματάκι στο «καταφύγιο» στις αρχές Γενάρη. Όταν το προσωπικό εξέτασε και ζύγισε το πουλί, διαπίστωσε ότι η μικρή κουκουβάγια ζύγιζε 245 γραμμάρια.


Το επιπλέον βάρος, σύμφωνα με την ανάρτηση της οργάνωσης, σήμαινε ότι το πτηνό δυσκολευόταν να πετάξει κανονικά λόγω της συσσώρευσης λίπους σε ορισμένα σημεία του σώματός του.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα αρκετά ασυνήθιστο φαινόμενο για πτηνά που ζουν ελεύθερα, οι ειδικοί της οργάνωσης αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την κουκουβάγια για μερικές εβδομάδες, προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί είχε «βάλει βάρος». Αρχικά υπήρχε η υποψία ότι το πουλί μπορεί να το είχε σκάσει από ένα εκτροφείο, και γι' αυτό ήταν έτσι... «καλοθρεμμένο». Ωστόσο, μετά από προσεκτική παρατήτηση, το Suffolk Owl Sanctuary συμπέρανε τελικά ότι επρόκειτο για «παχυσαρκία από φυσικά αίτια».

Λόγω του ασυνήθιστα ζεστού Δεκέμβρη, η περιοχή όπου ζει η μικρή κουκουβάγια ήταν γεμάτη ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά. «Ο καιρός ήταν αρκετά ήπιος εδώ και τα είδη που αποτελούν θηράματα για κουκουβάγιες βρίσκονται σε έναν κύκλο όπου αυξάνονται κάθε τέσσερα χρόνια», δήλωσε ένας από τους ειδικούς της φιλοζωικής οργάνωσης. Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα ήταν το χαριτωμένο πτηνό να... «πέσει με τα μούτρα» στο φαγητό και να παχύνει. «Σίγουρα πέρασε πολύ ωραία, αλλά το παράκανε», είπε χαρακτηριστικά ο Rufus Samkin.

Σύμφωνα με το NBC News, η κουκουβάγια υποβλήθηκε σε «αυστηρή δίαιτα» προκειμένου να αποκτήσει πιο φυσιολογικό βάρος. Μέσα σε 2,5 εβδομάδες, το πτηνό έχασε περίπου 20-30 γραμμάρια, και στη συνέχεια η «Plump» (όπως είναι το παρατσούκλι της) αφέθηκε ελεύθερη «πετώντας με χάρη στον ουρανό της βρετανικής εξοχής, πολύ πιο ανάλαφρη, υγιής και χαρούμενη», όπως γνωστοποίησε το καταφύγιο.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ