2020-01-31 23:00:47
Φωτογραφία για Μεγάλο πρόβλημα με τις θεωρήσεις visa στη Ρωσία | Το «σύστημα» Schengen στέλνει τους τουρίστες στην Τουρκία!
Μείζον πρόβλημα, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τον ελληνικό, αλλά και τον ευρωπαϊκό Τουρισμό, δημιουργείται στην Ρωσία, με την αλλαγή από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου των κανόνων που ισχύουν για τις θεωρήσεις εισόδου στις χώρες της Ευρώπης, με βάση την συνθήκη Schengen. Πριν από λίγο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr, η εταιρία που διαχειρίζεται τα visa centers, για Ελλάδα, απέστειλε ενημέρωση, σε περισσότερους από 100 tour operator και στελέχη τους, σύμφωνα με την οποία από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, οι θεωρήσεις visa, θα γίνονται σε 15 εργάσιμες ημέρες, έναντι των 48 έως 72 ωρών που εγένοντο μέχρι σήμερα.

Αντίστοιχη ενημέρωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σταλεί και από το ισπανικό προξενείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και άλλα ευρωπαϊκά προξενεία, έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Παράλληλα, το όριο της μεγίστης προθεσμίας για απάντηση σε αίτηση θεώρησης εισόδου, από 30 ημέρες που είναι σήμερα, αυξάνεται σε 45 ημέρες
. Η εξόχως αρνητική αυτή εξέλιξη, θα στρέψει τους Ρώσους τουρίστες κυρίως στην Τουρκία και σε άλλους εκτός Schengen προορισμούς και μάλιστα σε μια χρονιά που οι προκρατήσεις για Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους τους εμπλεκόμενους. Βεβαίως η Τουρκία, μετά την πρωτιά που είχε το 2019, σε υποδοχή Ρώσων τουριστών και για το 2020, βρίσκεται μακράν πρώτη. Η Ελλάδα δε ακολουθεί στην δεύτερη θέση σε μεγάλη βέβαια απόσταση. Από το πρωί στην Μόσχα, επικρατεί μεγάλη αναταραχή στους tour operators, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τηλεφωνικά το ελληνικό προξενείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

money_tourism 
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ