2020-02-01 00:27:05
Φωτογραφία για Παρουσίαση βιβλίου του Διονύση Ν. Βαλλιανάτου, «Ταξίδι στον κόσμο στου Σεξ»
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 6.0px; line-height: 20.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; color: rgba(0, 0, 0, 0.85)}

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Διονύση Ν. Βαλλιανάτου, «Ταξίδι στον κόσμο στου Σεξ», υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιά και Νήσων. 

Το βιβλίο αυτό παρότι επιστημονικό, είναι γραμμένο με χιούμορ και αποτελεί μια περιγραφή, περιπλάνηση και ανάλυση εικόνων ενός ταξιδιώτη, σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης, τον έρωτα, τον πόθο, την χημεία της συνεύρεσης, του σεξ και την δύναμη να κάνεις το βάρος της ζωής, θάρρος για τον έρωτα και την ηδονική αγκαλιά.

Θα χαιρετίσει ο Ιωάννης Μαρωνίτης γενικός πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος INTERNATIONAL ACTION ART και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θάνος Ασκητής, καθ. Ψυχιατρικής-σεξολόγος-πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Χρήστος Χ. Λιάπης, MD, MSc, PhD, ψυχίατρος-διδάκτωρ ΕΚΠΑ-πρόεδρος ΚΕΘΕΑ

Τένια Μακρή, ψυχολόγος-οικογενειακή σύμβουλος-συγγραφέας

Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ

H ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν θα παρουσιάσει έναν μονόλογο από το θεατρικό έργο του συγγραφέα «Ένα espresso παρακαλώ».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΞ

Διονύσης Βαλλιανάτος Ιατρός, Κοινωνιολόγος, ειδικός Κοινωνικής Ιατρικής, 2MSc, DR in Medicina e Sociologia di Universita di Roma

Αν πραγματικά ο έρωτας και το σεξ είναι πόλεμος ή σύγκρουση μεταξύ των δύο φύλων, μπορούμε να οριοθετήσουμε ως περίοδο ανακωχής το σεξουαλικό ζευγάρωμα, μια ανακωχή η οποία όμως είναι ένοπλη για μια σειρά αιτιών, από τις οποίες η κυριότερη εντοπίζεται στο γεγονός ότι, η κατοχή που έπεται του πολέμου, περιλαμβάνει τον φόβο της απώλειας, είτε της κυριαρχίας είτε της αυτοκυριαρχίας και επομένως επιβάλλει μια συνεχή επαγρύπνηση.

Ταξιδεύοντας σ΄αυτό το υπέροχο ταξίδι του σεξ, ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος προσπαθεί να μας πλησιάσει όσο μπορεί περισσότερο, ζώντας μαζί μας καταστάσεις και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Όσο για τα… επιπρόσθετα μικρής πλάγιας γραφής, τα έγραψε για να ξεφύγει λίγο από το πολύ επιστημονικό και να μειδιάσουμε λίγο, περιγράφοντας διαφορετικά… τα του ταξιδιού. Άλλωστε πρέπει να είμαστε χαρούμενοι σε ένα τέτοιο ταξίδι, όπου αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «όταν η επιστήμη συνάντησε το χιούμορ».

Το βιβλίο αυτό παρότι επιστημονικό, γραμμένο με πολύ ιδιαίτερο χιούμορ - ένα πάντρεμα πολύ δύσκολο λόγω των θεμάτων που αναλύει - είναι μια περιγραφή, περιπλάνηση και ανάλυση εικόνων ενός ταξιδιώτη, σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης, τον έρωτα, τον πόθο, την χημεία της συνεύρεσης, του σεξ και την δύναμη να κάνεις το βάρος της ζωής, θάρρος για τον έρωτα και την ηδονική αγκαλιά. Κατά τον πλουν, μαθαίνεις να είσαι αυτός που είσαι και να λες αυτό που αισθάνεσαι, γιατί αν κοιτάξεις γύρω σου, υπάρχουν ζευγάρια όπου ο ένας από τους δύο… τουλάχιστον περισσεύει και ότι αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση… Και βέβαια δεν ισχύει ότι σε ένα ζευγάρι, ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι πιστός... κατά προτίμηση ο άλλος! Έτσι ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος δημιουργεί μια κατάσταση δυνητικά ανταγωνιστική, στην οποία ο καθένας πρέπει να «παίξει», χρησιμοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση που υποστηρίζει ότι, «στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tο άγχος του υπουργού...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tο άγχος του υπουργού...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ