2020-02-01 07:08:22
Φωτογραφία για Bloomberg Deutsche Bank: Εθελοντική αποποίηση μέρους των bonus από τα μέλη του Συμβουλίου της
Τα ανώτερα στελέχη «θυσιάζουν» το bonus ατομικών επιδόσεων αλλά θα λάβουν εκείνο της

συνολικής απόδοσης - Η διοίκηση της τράπεζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο δημόσιας αντίδρασης από την καταβολή των bonus λίγο πριν την ανακοίνωση ζημιών - Αναβάλλει την καταβολή αυξήσεων στο προσωπικό της για την 1η Απριλίου

Την αποποίηση μέρους των μπόνους τους για το 2019 δέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank AG ενώ η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στα αποτελέσματά της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Christian Sewing εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραιτηθούν από το μπόνους που λαμβάνουν για τις ατομικές τους επιδόσεις. Θα λάβουν όμως κανονικά το μπόνους για τη συνολική απόδοση του ομίλου και μερικά ακόμα οφέλη που ανέρχονται συνολικά σε περίπου 13,3 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε ο ίδιος. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και περίπου 2 εκατ. ευρώ για τρία στελέχη που αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο πέρυσι.


Επιπλέον σύμφωνα με χθεσινό εσωτερικό σημείωμα της τράπεζας, η Deutsche Bank αναβάλλει τις ετήσιες αυξήσεις του προσωπικού της για την 1η Απριλίου, ενώ μέχρι τώρα αυτές καταβάλλονταν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Ο Sewing και ο πρόεδρος Paul Achleitner προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της επιβράβευσης των στελεχών τους για το 2019 και τον κίνδυνο δημόσιας αντίδρασης που θα μπορούσε να προκαλέσει η καταβολή των μπόνους λίγο πριν την ανακοίνωση ζημιών τις οποίες οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να ανέλθουν τα 5 δισ. ευρώ. Η τράπεζα επιβράβευσε τα κορυφαία της στελέχη με μπόνους 25,8 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος.

Η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει το ύψος συνολικά των μπόνους κατά περίπου 20%. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα η μείωση αποφασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα τέλη του περασμένου έτους μετά από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ΕΚΤ επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η Deutsche Bank μπορεί να καταβάλει τα μπόνους χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την επάρκεια του ρυθμιστικού της κεφαλαίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ