2020-02-02 01:12:43
Φωτογραφία για ΑΝΑΣΣΑ: Δελτίο Τύπου για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάζοντας κάποιος το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μάρκου στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και αν ελάχιστα

γνωρίζει τα τοπικά δρώμενα, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι σε αυτό το κείμενο δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της παράταξής μας, όπως βέβαια και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

Και τούτο γίνεται εύκολα αντιληπτό, διότι δεν υπάρχει παρά μόνο μια στείρα επανάληψη της πολιτικής λογικής των Τεχνικών Προγραμμάτων και Προϋπολογισμών των προηγούμενων ετών, μιας λογικής που περιορίζεται στην απλή διαχείριση των προβλημάτων των πόλεών μας, αντί να επικεντρώνεται σε προσπάθειες επίλυσής τους, επίλυση που απλώς μεταφέρεται για άλλη μια φορά στο άγνωστο μέλλον.

Μια πολιτική λογική, στην οποία, προσωρινές λύσεις ανάγκης, όπως τα προκατασκευασμένα-λυόμενα σχολεία, παγιώνονται και μετατρέπονται, δυστυχώς, σε μόνιμη κατάσταση για τα παιδιά μας.


Μια πολιτική λογική, κατά την οποία λύσεις ανάγκης, όπως η κατασκευή λυόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς μέχρι στιγμής να διαθέτουν καν φωτισμό, χαρακτηρίζονται ως «έργα πνοής», αντί στη θέση τους να βρίσκονται σύγχρονα αθλητικά κέντρα - πολυχώροι.

Αντίθετα, τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης μιας νέας πολιτικής λογικής, που θα οδηγήσει σε κατασκευή ασφαλών δρόμων με πεζοδρόμια, σύγχρονων αθλητικών χώρων, λειτουργικών παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής σε κάθε γειτονιά, σε κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτηρίων, στη διέλευση αγωγών φυσικού αερίου από τις γειτονιές, δε φαίνεται πιθανό να απολαύσουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και τα εγγόνια μας.

Δυστυχώς, μόνο πρόχειρες, προσωρινές, ημιτελείς λύσεις ανάγκης αποφασίζονται και δεν υπάρχει η πολιτική τόλμη να ξεφύγουμε από αυτές. Υπάρχουν, βεβαίως, και τα «αντισταθμιστικά» μέτρα, των οποίων η ύπαρξη και μόνο θα έπρεπε να μας προβληματίζει, αφού κανείς ως τώρα δε μας έχει διευκρινίσει για ποιο λόγο αυτά προσφέρονται, καθώς και ποια αρνητικά στοιχεία υφίστανται και υποτίθεται ότι τα μέτρα αυτά «εξουδετερώνουν».

Παρόλο που διαμηνύσαμε στη Δημοτική Αρχή, εξ αρχής, την πρόθεσή μας για συμμετοχή στη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, εκείνη όχι μόνο αδιαφόρησε (πολιτικά κρυπτόμενη πίσω από νομικά και τεχνοκρατικά κενά), αλλά, επιπλέον, δε διαβουλεύτηκε καν με τα Τοπικά Συμβούλια.

Εμείς, παρόλαυτα, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης, προτείναμε, μέσα από τη διαδικασία της συζήτησης στο πλέον αρμόδιο προς λήψη της τελικής απόφασης Δημοτικό Συμβούλιο :

α. Στα πλαίσια της έντονης παραβατικότητας που παρατηρείται, να ενισχύσουμε εμείς σαν Δήμος με μέσα και εξοπλισμό το Αστυνομικό Τμήμα ( πχ με αγορά περιπολικού).

β. Να υιοθετήσει την πρότασή μας για δημιουργία τοπικής Δημοτικής Συγκοινωνίας, συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες προβληματικές λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, με δρομολόγια που να συνδέουν τις δύο πόλεις μεταξύ τους (Σπάτα- Αρτέμιδα) και τη Βραυρώνα και τον Άγιο Νικόλαο με το κέντρο της Αρτέμιδος, όπως έχει κάνει εδώ και χρόνια ο όμορος Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου, επιδιώκοντας ακόμη και τη σύνδεση με το ΜΕΤΡΟ.

γ. Να αναβαθμίσει τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων Αρτέμιδος, με διάθεση επιπλέον κονδυλίων στον προϋπολογισμό, ενέργειες στις οποίες ήδη έχουν προβεί με εξαιρετικά αποτελέσματα έτεροι δήμοι, όπως ο Δήμος Μυκόνου.

δ. Να αποφύγει τη μείωση του προϋπολογισμού του κοινωνικού παντοπωλείου από 150.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, μη λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχώς διογκούμενα οικονομικά προβλήματα μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας.

ε. Να προωθήσει επιτέλους τη δημιουργία ενός θερινού αμφιθέατρου στην πόλη της Αρτέμιδος, ενός ανοικτού τύπου πολιτιστικού πολυχώρου για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μια πρόταση που εδώ και χρόνια έχει υποβάλει η παράταξή μας με ήδη διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, κάτι που η Δημοτική Αρχή επίμονα με διάφορες προφάσεις αποφεύγει να υλοποιήσει.

ζ. Να προμηθευτεί λειοτεμαχιστή κλαδιών, προς αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης τεραστίων ποσοτήτων κλαδιών, προμήθεια που θα επέφερε τη μείωση τόσο του χρόνου όσο και της δαπάνης απομάκρυνσής τους.

Τέλος, τονίζουμε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πόλεων μας, απαιτεί πολυεπίπεδες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή, είτε απευθείας σε θέματα αρμοδιότητάς της, είτε σε κεντρικό Κυβερνητικό Επίπεδο για επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας και της οικονομικής επιβίωσης των συνδημοτών μας (π.χ ασφάλεια, πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης, διατήρηση και αναβάθμιση των τοπικών παραρτημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Τραπεζών κ.α). Δυστυχώς, το μόνο που παρατηρούμε είναι χαμηλές πολιτικές ταχύτητες και αργά αντανακλαστικά και στα δύο επίπεδα ενεργειών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ