2020-02-03 17:20:35
Φωτογραφία για ΦΣΘ: Αναστάτωση στα φαρμακεία μετά τις δηλώσεις Κικίλια για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα ΜΜΕ για το θέμα του ΕΚΑΣ και των πολιτών που πλέον το έχουν απολέσει.

Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Υπουργός ρητά ανέφερε πως για όσους ασφαλισμένους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, όλα τα φάρμακά τους θα χορηγούνται εντελώς δωρεάν, ακόμα κι αν πρόκειται για πρωτότυπα φάρμακα. Κάτι τέτοιο βεβαίως απέχει από την πραγματικότητα, καθώς ουδέποτε νομοθετήθηκε.

Αντίθετα αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι πως .... όλοι οι πολίτες που έχουν για οποιοδήποτε λόγο μηδενική συμμετοχή στα φάρμακά τους, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε εάν αυτά είναι γενόσημα. Εάν επιλέξουν πρωτότυπα,το σύστημα τούς χρεώνει με την επιβάρυνση της διαφοράς της τιμής.


Οι ασφαλισμένοι παραπληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό και ήδη από σήμερα στα φαρμακεία διαμαρτύρονται έντονα και επιμένουν πως δεν πρέπει να πληρώσουν τίποτε, παρόλο που το σύστημα της ΗΔΙΚΑ τούς χρεώνει κανονικά την επιβάρυνση εάν επιλέξουν πρωτότυπο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή τη στοχοποίησή τους. Τέτοιες δηλώσεις πρέπει να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και όχι πρόχειρα. Επιβάλλεται λοιπόν να επέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας και με νέες δηλώσεις του να αποκαταστήσει την αλήθεια.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ