2020-02-03 17:30:58
Φωτογραφία για Μόσιαλος προς Πατούλη: «Υπερβολικές οι διαμαρτυρίες σας για την πιστοποίηση των φαρμακοποιών, είναι άρτια εκπαιδευμένοι!»
Ενοχλείται ο ιατρικός κόσμος από την πιστοποίηση των φαρμακοποιών για τον εμβολιασμό

Την έντονη δυσαρέσκεια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης περί πιστοποίησης διενέργειας εμβολιασμού από τους φαρμακοποιούς. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης προέβη στο παρακάτω tweet προς τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη:

Ο #ΙΣΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στον Υφυπουργό Υγείας Β.Κοντοζαμάνη, για τη διαδικασία πιστοποίησης φαρμακοποιών για την διενέργεια εμβολιασμού, με τη μέθοδο e-learning

— Giorgos Patoulis (@gpatoulis) February 3, 2020

Απάντηση στο συγκεκριμένο tweet έσπευσε να δώσει ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει πως:

Οι φαρμακοποιοί είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι επιστήμονες. Δυστυχώς στις περισσότερες χώρες δεν είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα υγείας ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς και ιδίως στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα
. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αποζημίωσης που είναι εκτός των συνήθως τετριμμένων συζητήσεων και της ατζέντας για το μέλλον του συστήματος υγείας στη χώρα μας. Για το θέμα αυτό δημοσίευσα ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Health Policy (From retailers to health care providers: https://www.sciencedirect.com/…/…/abs/pii/S016885101500041X…) Η διαμαρτυρία του ΙΣΑ είναι υπερβολική. Η χορήγηση ενός εμβολίου είναι πολύ απλή διαδικασία. Οι φαρμακοποιοί είναι επίσης πολύ καλά εκπαιδευμένοι για να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στους πολίτες.
Farmakopoioi
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ