2020-02-03 20:32:10
Φωτογραφία για Βρετανία: Σημαντική πτώση καταγράφει η στερλίνα
Η λίρα κατέγραψε πτώση 0,8% στο 1,3105 δολάριο ενώ έναντι του ευρώ υποχώρησε κατά 0,5% στις 84,43 πένες

Σημαντική πτώση κατέγραψε η στερλίνα σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σκληρούς όρους για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακινώντας τους φόβους ότι η Βρετανία θα φθάσει στο τέλος της 11μηνης μεταβατικής περιόδου χωρίς να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία.

Οι δύο πλευρές έχουν έως τα τέλη του έτους, όταν λήγει η μεταβατική περίοδος, για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το εμπόριο και τις μελλοντικές τους σχέσεις, αλλά ο Τζόνσον έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η Βρετανία δεν θα ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες και τα ρυθμιστικά πλαίσια του ευρωπαϊκού μπλοκ. Η ΕΕ, από την άλλη, έχει προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι η πρόσβαση στην ενιαία της αγορά των 450 εκατ. ανθρώπων θα εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο το Λονδίνο θα συμφωνήσει να συμμορφωθεί με τέτοιους κανόνες ως προς το ρυθμιστικό πλαίσιο για το περιβάλλον και την απασχόληση.

Στις 11:15 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 0,8% στο 1,3105 δολάριο ενώ έναντι του ευρώ υποχώρησε κατά 0,5% στις 84,43 πένες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ