2020-02-03 21:00:52
Φωτογραφία για Ελ Τσάπο: Η κόρη του «βαρώνου» ναρκωτικών παντρεύτηκε σε καθεδρικό ναό στο Κουλιακάν
Στο Κουλιακάν, την «καρδιά» της «αυτοκρατορίας» του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα πραγματοποιήθηκε ο γάμος της κόρης του «Ελ Τσάπο», σύμφωνα με την Guardian.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Αλεχαντρίνα Γκιζέλ Γκουσμάν, κόρη του καταδικασμένου «βαρώνου» ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν, παντρεύτηκε στις 25 Γενάρη ένα άλλο μέλος του μεξικανικού «υπόκοσμου», και μάλιστα με το επιδεικτικό στυλ μιας οικογένειας «που έχει συνηθίσει να γίνεται πάντα το δικό της».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελετή έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» στον Καθεδρικό Ναό του Κουλιακάν. Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν την νύφη να καταφθάνει στον επιβλητικό ναό, ο οποίος είχε αποκλειστεί με την κίτρινη ταινία που χρησιμοποιεί η αστυνομία. Όσο για τη δεξίωση, αυτή ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή γνωστών Μεξικανών τραγουδιστών και σόου πυροτεχνημάτων, που ενθουσίασε τους νεόνυμφους.


Για το έμπειρο μάτι που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Μεξικό, αναφέρει η Guardian, ο συγκεκριμένος γάμος υπενθύμισε για μία ακόμη φορά την επιρροή που συνεχίζει να έχει το οργανωμένο έγκλημα σε πολλές «τσέπες» στη χώρα, την ικανότητά του να κερδίζει την εύνοια της κοινωνίας και τους δεσμούς του με την Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι ξεπλένει χρήματα των καρτέλ ναρκωτικών μέσω του «δίσκου προσφορών».

Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση της κληρονομιάς που έχει αφήσει πίσω του στην πολιτεία Σιναλόα ο «Ελ Τσάπο», η εγκληματική αυτοκρατορία του οποίου παρείχε επί πολλά χρόνια «εργασία» σε πολύ κόσμο, εξασφαλίζοντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν βρόμικο χρήμα. Πλέον, όπως υπογραμμίζεται, αυτή η αυτοκρατορία έχει περάσει στα χέρια των παιδιών του «Ελ Τσάπο», που τον έχουν διαδεχθεί. «Είναι μια υπενθύμιση του πόσο βαθιά ενσωματωμένη και ισχυρή παραμένει η οικογένεια Γκουσμάν στην κοινωνία της Σιναλόα. Ουσιαστικά ανήκουν στην ελίτ. Αντιμετωπίζονται σαν κάθε άλλο μέλος της ελίτ από όλους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της εκκλησίας», εξηγεί ο Φάλκο Ερνστ, αναλυτής του International Crisis Group σε θέματα που αφορούν στο Μεξικό.

Ακόμα και με τον «Ελ Τσάπο» πίσω από τα σίδερα της φυλακής του Κολοράντο, η οικογένεια Γκουσμάν διατηρεί υψηλό προφίλ και προσπαθεί να «εξαργυρώσει» τη φήμη του διαβόητου «ναρκο-βαρώνου». Η σύζυγος του «Ελ Τσάπο», Έμα Κορονέλ, έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο φθινόπωρο σε ένα ριάλιτι σόου στο VH1. Και η νεόνυμφη Γκιζέλ Γκουσμάν όμως επωφελείται στο έπακρο από το «brand name» του πατέρα της, καθώς λάνσαρε πρόσφατα μια σειρά ρούχων με την επωνυμία «El Chapo 701» και ανακοίνωσε τα σχέδιά της να βγάλει στην αγορά και μπύρα «Ελ Τσάπο».

Ο άνδρας που παντρεύτηκε η Γκιζέλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Reforma, είναι ο Έντγκαρ Καζάρες, ανιψιός του Μπλάνκα Μαργκαρίτα Καζάρες, που είχε εμπλακεί παλαιότερα σε κύκλωμα για ξέπλυμα χρήματος. Ο γαμπρός όμως φέρεται να έχει δεσμούς και με τον Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Ζαμπάδα Γκαρσία, και τον Βίκτορ Εμίλιο Καζάρες-Γκαστέλουμ, δύο σημαντικά μέλη του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ