2020-02-04 07:04:28
Φωτογραφία για Ελεύθερη η νοσοκόμα που χορήγησε μορφίνη σε πέντε πρόωρα νεογνά
Τα πέντε νεογέννητα είχαν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα -

Αφού ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις στο περιεχόμενο της σύριγγας, που βρέθηκε στο ντουλάπι της νοσοκόμας, δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες

Οι γερμανικές αρχές ήραν όλες τις κατηγορίες και άφησαν ελεύθερη, ύστερα από τέσσερις ημέρες κράτησης, τη νοσοκόμα που είχε κατηγορηθεί ότι χορήγησε μορφίνη σε πέντε πρόωρα νεογνά, σε μαιευτήριο της πόλης Ουλμ.

Οι υποψίες στράφηκαν στη νεαρή νοσοκόμα όταν βρέθηκε στο ντουλάπι της μια σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων από το στόμα. Η σύριγγα περιείχε υπολείμματα μητρικού γάλακτος και, σύμφωνα με τις πρώτες, ημιτελείς αναλύσεις, ίχνη μορφίνης.

Η εισαγγελία της Ουλμ διευκρίνισε όμως ότι αφού ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις στο περιεχόμενο της σύριγγας, δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες. Δόθηκε κατά συνέπεια η εντολή να αφεθεί ελεύθερη η νοσηλεύτρια που από την πρώτη στιγμή δήλωνε αθώα. Οι αρχές «εξέφρασαν τη λύπη τους» για την περιπέτεια που έζησε η γυναίκα αυτή, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία. Την Πέμπτη ο εισαγγελέας της Ουλμ ανακοίνωσε ότι η νοσοκόμα ήταν ύποπτη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και πρόκληση τραυμάτων και ότι «ενήργησε σκόπιμα».

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε αν η έρευνα συνεχίζεται. Σκοπεύει όμως να δώσει νέα συνέντευξη Τύπου αύριο, Τρίτη.

Τα πέντε νεογέννητα είχαν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα τη νύχτα της 19ης προς την 20ή Δεκεμβρίου 2019. Σώθηκαν όλα, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ