2020-02-04 09:30:34
Φωτογραφία για Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου Καρπάθου
Κάρπαθος σεισμός: Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα Τρίτης 4 Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα στις 04:10 στον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 82 χιλιομέτρων ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την οποία διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ., ενώ το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 88 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 150 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Σημειώνεται πως το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή», απέχει 495 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως εντοπίζονται«σεισμικά κενά» στο Κεντρικό Ιόνιο, τα οποία παραμένουν «σιωπηλά» τα τελευταία τουλάχιστον 37 χρόνια παρά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που έχει σημειωθεί στην περιοχή πέριξ αυτών. Τα σεισμικά κενά του Ιονίου χαρτογραφήθηκαν πλήρως το 2016 σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δεδομένων διαστημικής γεωδαισίας και η οποία δημοσιεύτηκε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με επικεφαλής τον σεισμολόγο και διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δρα Αθανάσιο Γκανά.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ