2020-02-04 10:21:33
Φωτογραφία για ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ…ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο την Άγκυρα, που μετρά τα θύματα της από τις συγκρούσεις στον θύλακα του İldib μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων, είναι όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hürriyet, ότι έχουν πληροφορίες ότι οι Ρώσοι ήξεραν για τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις των Σύριων σε βάρος των τουρκικών στρατιωτικών φυλακίων αλλά δεν είπαν τίποτα στην τουρκική πλευρά.

Παράλληλα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί που χτύπησαν και τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στον δρόμο Λαττάκειας Χαλεπιού Halep-Lazkiye M-4 karayolu με θύματα, έχει προκαλέσει επίσης την οργή των Τούρκων κατά της Ρωσίας.

Από την άλλη ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι προκάλεσαν τις συριακές επιθέσεις γιατί ίδρυαν συνεχώς  και νέα επανδρωμένα στρατιωτικά φυλάκια στον ισλαμικό θύλακα, εδραιώνοντας την τουρκική κατοχή στην περιοχή των Ισλαμιστών αντιπάλων του καθεστώτος της Δαμασκού.

Από εδώ και πέρα όσο θα συνεχίζονται οι αναπόφευκτες συγκρούσεις η κατάσταση στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας, που ήδη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερ.

Και να μην ξεχνάμε τον μόνιμο μπαμπούλα της Άγκυρας, που είναι οι Κούρδοι και στην Συρία και στην Τουρκία

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ