2020-02-04 13:30:23
Φωτογραφία για Περού: Στους 23 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου στη Λίμα (βίντεο)
Το φορτηγό μετέφερε αέριο σε προάστιο της πρωτεύουσας, όταν ξαφνικά σημειώθηκε

έκρηξη  Ο απολογισμός της έκρηξης την 23η Ιανουαρίου βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο σε προάστιο της Λίμας αυξήθηκε σε 23 νεκρούς, καθώς υπέκυψε 63χρονη που είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας του Περού.

«Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της έκρηξης φορτηγού στη Βίγια Ελ Σαλβαδόρ», πυκνοκατοικημένη συνοικία στο νότιο τμήμα της περουβιανής πρωτεύουσας, «αυξήθηκε σε 23», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το νέο θύμα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πύρινη σφαίρα που εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στον δημόσιο δρόμο, εξήγησε το υπουργείο.

Συνολικά περίπου πενήντα άνθρωποι υπέστησαν εκτενή εγκαύματα. Είκοσι τρεις τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Λίμα. Ανάμεσα στους εγκαυματίες είναι τέσσερα παιδιά.


Η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού, το οποίο περιείχε 10.000 λίτρα καυσίμου. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα.

Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος του Περού για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε δεκαπέντε κατοικίες.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο Λουίς Γκουσμάν, 74 ετών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως συγκαταλεγόταν στους νεκρούς, επέζησε και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πολλαπλές ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ