2020-02-04 14:37:13
Φωτογραφία για Οι Simpsons προέβλεψαν τον κοροναϊό, σύμφωνα με ισχυρισμούς (video)
[04/02/2020 - 14:36]

Οι Simpsons προέβλεψαν τον κοροναϊό, σύμφωνα με ισχυρισμούς

Η επιτυχημένη σειρά Simpsons φαίνεται ότι έχει διορατικές ικανότητες, καθώς μπορεί να προβλέπει το μέλλον. Αυτό τουλάχιστον έχει συμβεί μέχρι τώρα αρκετές φορές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μύθος γύρω από τη σειρά.

Το μέλλον έχει προβλέψει η σειρά για θέματα όπως η εκλογή του προέδρου Τραμπ αλλά και το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη είναι από ένα επεισόδιο της τέταρτης σεζόν όπου κάτι δέματα αποστέλλονται στο Σπρίνγκφιλντ από την Οσάκα της Ιαπωνίας. Ο Χόμερ είναι γεμάτος με μικρόβια από έναν εργάτη ο οποίος έβηξε μέσα στο δέμα.

Η «γρίπη Οσάκα» η οποία μόλυνε όλη την πόλη έχει κάποιες ομοιότητες με τον κοροναϊό, ο οποίος έχει επηρεάσει την Κίνα και άλλες 23 χώρες μέχρι τώρα.

Η σειρά που ξεκίνησε πριν περίπου 30 χρόνια, φαίνεται ότι δεν εμπνέεται από την πραγματικότητα αλλά μάλλον και η ίδια εμπνέει την πραγματικότητα.

Δείτε τη λίστα με τις πιο παράξενες προβλέψεις από τη σειρά, από το 1989 μέχρι σήμερα, όπως μας τις δίνει το e-daily.gr, ενώ στο τέλος θα βρείτε και το βίντεο στο οποίο σύμφωνα με ποικίλου ισχυρισμούς “προέβλεψε” το κοροναϊό:

1. Ψάρι με τρία μάτια

Στο επεισόδιο αυτό το 1990 ο Χόμερ βρήκε ένα ψάρι με τρία μάτια στο ποτάμι, στο πλαίσιο της σάτιρας των τότε εφημερίδων και των πρωτοσέλιδων τους.

Μία δεκαετία αργότερα, ανακαλύφθηκε ένα ψάρι με τρία μάτια στην Αργεντινή μέσα σε μία δεξαμενή η οποία τροφοδοτούσε νερό σε πυρηνικό εργοστάσιο. Όπως ακριβώς και στη σειρά.

2. Η αρχή του Κοροναϊού

Στην τέταρτη σεζόν και στο επεισόδιο 21, πολλοί χαρακτήρες στο Σπρινγκφιλντ αγοράζουν χυμούς από το ιντερνετ και αρρωσταίνουν μαζικά.

Τα κουτιά με τους χυμούς στάλθηκαν από την Οσάκα της Ιαπωνίας στο Σπρινγκφιλντ. Ωστόσο, πριν γίνει η αποστολή, ένας εργάτης άρχισε να βήχει μέσα στο κουτί. Έτσι, αρρώστησε μία ολόκληρη πόλη.

Από τη μεριά του ο κοροναϊός ξεκίνησε στην Ουχάν, και έχει μεταδοθεί σε 23 χώρες, με αποτέλεσμα να έχουν αρρωστήσει πάνω από 17.000 άτομα και να έχουν χάσει τη ζωή τους 362 άνθρωποι.

3. Σκάνδαλο με κρέας αλόγου

Το 1994, η Doris χρησιμοποίησε «διάφορα κομμάτια αλόγων» με σκοπό να φτιάξει γεύματα για μαθητές στο σχολείο της περιοχής.

Εννέα χρόνια αργότερα, η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας βρήκε DNA αλόγου σε πάνω από ένα τρίτο των δειγμάτων βοείου κρέατος από σούπερ μάρκετ και σε έτοιμα γεύματα χοίρων (85%).

4. Αυτόματη διόρθωση (Autocorrect)

Οι δύο νταήδες του σχολείου ο Κίρνι και ο Ντολφ, έλαβαν ένα μήνυμα να «χτυπήσουν τον Μάρτιν» το οποίο πολύ γρήγορα μήνυμα μεταφράστηκε σε «φάε την Μάρθα».

Μία σχετική ομοιότητα με το σύστημα αυτόματης διόρθωσης που έχουμε σήμερα όταν γράφουμε μηνύματα.

Μάλιστα, η Apple έχει δηλώσει ότι αυτό το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την εταιρεία στο να διαμορφώσει το δικό της πληκτρολόγιο στα Iphone.

5. «Έξυπνα» ρολόγια

Στη σεζόν 6 και το επεισόδιο 19, η σειρά έφερε πρώτη φορά στο προσκήνιο την ιδέα να μετατρέπεται το ρολόι χεριού σε κινητό τηλέφωνο.

Η ιδέα αυτή βγήκε 20 χρόνια νωρίτερα από το Apple Watch και συγκεκριμένα το 1995.

6. Ρομπότ στη βιβλιοθήκη

Στο ίδιο επεισόδιο και συγκεκριμένα στον γάμο της Λίσα φαίνεται ότι υπάρχουν βιβλιοθηκάριοι – ρομπότ, από τον κόσμο των Simpsons.

Είκοσι χρόνια αργότερα στην Ουαλία, φοιτητές στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο έφτιαξαν ένα πρωτότυπο ρομπότ το οποίο εκτελεί χρέη βιβλιοθηκάριου.

7. Ο ιός Έμπολα

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Simpsons προέβλεψαν τον ιό Έμπολα 17 χρόνια πριν συμβεί στην πραγματικότητα.

Στο επεισόδιο η Μάρτζ προτείνει στον άρρωστο Μπάρτ το βιβλίο: «Ο περίεργος Γιώργος και ο ιός Ebola».

Ο ιός ανακαλύφθηκε το 1976, σκοτώνοντας 254 άτομα στο Κονγκό το 1995, και 224 άτομα στην Ουγκάντα το 2000.

The Simpsons Predicted The Corona Virus 1993

[embedded content]

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Οι Simpsons προέβλεψαν τον κοροναϊό, σύμφωνα με ισχυρισμούς (video) periergaa
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ