2020-02-04 21:04:31
Φωτογραφία για Σάλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ
Στον «πάγο» καθηγητής που τσέπωνε χρήματα από φοιτητές Ανατυπωμένες σημειώσεις έναντι 8 ευρώ στους φοιτητές του πουλούσε διδάσκοντας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε φοιτητές του. Πρόκειται για το μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία το οποίο διδάσκονταν στο χειμερινό εξάμηνο και το οποίο είχε ανατεθεί με σύμβαση σε διδάσκοντα, ο οποίος έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μετά τις καταγγελίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα αν και αυτή έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο μετά τις καταγγελίες φοιτητών ενώ κλήθηκε και σε απολογία. Το μάθημα, που κανονικά ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διδάσκων πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο, και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Θέση για το πρωτοφανές περιστατικό πήρε και η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζοντας ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές» , ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος. Παρά ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

το είδαμε ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ