2020-02-05 09:52:28
Φωτογραφία για Με συνδρομή και των ΕΔ οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ!-Τι προβλέπει εγκύκλιος ΕΦΚΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ προβλέπει ότι οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ μπορούν να ζητούν και τη συνδρομή του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, για να αντιμετωπίζουν επιθέσεις

Με τη συνδρομή και του Στρατού θα γίνονται στο εξής οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας! Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, εντούτοις, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ελέγχους του ΣΕΠΕ, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας προβλέπεται σε εγκύκλιο που χθες ο ΕΦΚΑ, σχετικά με την ενίσχυση και την προστασία των ελεγκτικών συνεργείων του Ε.Φ.Κ.Α., για επιθέσεις που μπορεί να δεχτούν.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο κοινοποιούνται οι διατάξεις του νόμου Ν.4611/2019 με τις οποίες προβλέπονται μέτρα για την ενίσχυση και την προστασία των ελεγκτικών μηχανισμών του Ε.Φ.Κ.Α. Με τον ν. 4611/2019 καθιερώνεται το ακαταδίωκτο, όπως ισχύει ήδη για τους εφοριακούς, προκειμένου να μην τους υποβάλλονται μηνύσεις από τους ελεγχόμενους, εκτός σοβαρών παραβάσεων.


Προβλέπονται επίσης αυστηρές ποινές για τον εργοδότη, διευθυντή επιχείρησης, εκπρόσωπο ή οποιοσδήποτε τρίτο παρεμποδίζει την είσοδο σε υπάλληλο του Σ.ΕΠ.Ε., που διενεργεί ή συμμετέχει σε έλεγχο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας σε χώρους εργασίας, ή παρεμποδίζει ή διακόπτει με οποιοδήποτε τρόπο τη διενέργεια του ελέγχου ή αρνείται να παράσχει ή παρέχει ψευδή στοιχεία και πληροφορίες, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον 900 ευρώ ή και με τις δύο αυτές ποινές.

Ταυτόχρονα, όμως, προβλέπεται και η συνδρομή στα ελεγκτικά συνεργεία του ΣΕΠΕ και διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου, όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τους ελέγχους.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος 2/2020 του ΕΦΚΑ κοινοποιεί και καλεί προς εφαρμογή τις διατάξεις των παρ. 2, 4 έως 8 και 15 του άρθρου 17, του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες:

«2. Οι διοικητικές αρχές, οι αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι δικαστικές υπηρεσίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να παρέχουν κάθε αιτούμενη συνδρομή ιδιαίτερα με την παροχή στο Σ.ΕΠ.Ε. μηχανογραφικών στοιχείων και πληροφοριών, για τη διευκόλυνση της άσκησης των αρμοδιοτήτων του».

Το επίμαχο απόσπασμα της εγκυκλίου:

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Το πλήρες κείμενο της υπ. αρ. 2/2020 εγκυκλίου, που υπογράφει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης είναι το ακόλουθο:

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ