2020-02-05 10:42:39
Φωτογραφία για Γιώργος Γρηγοριάδης: «Δεν μπορείς να είσαι παρουσιαστής αν δεν έχεις κάνει ρεπορτάζ νωρίτερα»
O δημοσιογράφος Γιώργος Γρηγοριάδης τη φετινή τηλεοπτική σεζόν βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα «Karfitsa» και στην Αναστασία Καρυπίδου και αποκάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα  Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος τι θα ήθελες να είσαι;

Μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ίσως ιδιοκτήτης ενός μικρού πανδοχείου σε πανέμορφο, όχι κοσμοπολίτικο, νησί του Αιγαίου. Να έρχομαι σε επαφή με κόσμο.

Ρεπόρτερ ή παρουσιαστής τελικά; 

Δεν μπορείς να είσαι παρουσιαστής αν δεν έχεις κάνεις ρεπορτάζ νωρίτερα. Μην ξεχνάτε ότι 22 χρόνια στο πεζοδρόμιο ήμουν στρατιώτης πρώτης γραμμής. Ο ρεπόρτερ ασχολείται συνήθως με το θέμα του, ένας παρουσιαστής -που θέλει να είναι σωστά ενημερωμένος- με πολλά, πάρα πολλά, πάρα πάρα πολλά θέματα.

Ποιο ρεπορτάζ σου έχει μείνει αξέχαστο; 


Προσφυγικό. Η έξαρσή του στη χώρα μας. Το βίωσα, στην Ειδομένη, ένιωσα τον πόνο, το φόβο, την ταλαιπωρία, τα έντονα συναισθήματα χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το παρελθόν τους σε απάνθρωπες συνθήκες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των μικρών παιδιών, στις λάσπες, μέσα στη βροχή και στο κρύο. Τις ατελείωτες ουρές στα συσσίτια. Καθημερινά, επί μήνες.

Τι έχει η Θεσσαλονίκη που δεν έχει η Αθήνα;

Το Λευκό Πύργο και θάλασσα στην πλατεία Συντάγματος.

Στην πρωτεύουσα κινείσαι με Μετρό; Τι σου λείπει στη Θεσσαλονίκη;

Μετρό ε; Όχι ιδιαίτερα. Κινούμαι με το αυτοκίνητό μου γιατί η Αθήνα έχει “δρόμους” που δεν έχει η Θεσσαλονίκη. Τώρα όσο για το τί μου λείπει από τη Θεσσαλονίκη… Ίσως σας φανεί περίεργο… Οι πολύ πρωινές συνδέσεις από το Λευκό Πύργο. Το ξημέρωμα στο Θερμαϊκό. Κάποιες στιγμές με συναδέρφους, κάποια βράδια με φίλους.

Μεγάλη αδυναμία της ζωής σου… 

Τα παιδιά μου. Τα δύο αντράκια μου.

Φιλίες από τον επαγγελματικό χώρο η’ έξω από αυτόν;

Κυρίως έξω από αυτόν. Διατηρώ όμως εξαιρετικές σχέσεις και με συναδέρφους.

Ανεκπλήρωτο όνειρο;

Δύσκολη ερώτηση. Βάζω στόχους στην ζωή μου. Προσπαθώ να τους εκπληρώνω. Τα καταφέρνω μέχρι στιγμής.

Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς έχεις συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα;

Δεν έχω άλλη επιλογή πια. Ξυπνάω στις 03:30. Κάποιες φορές και νωρίτερα χωρίς ξυπνητήρι.

Πόση ώρα αντέχεις χωρίς κινητό; 

Ως εργαλείο δουλειάς; Ούτε λεπτό. Ως μέσο επικοινωνίας, θα μπορούσα και χωρίς αυτό. Υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδεις τρόποι επικοινωνίας.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ