2020-02-05 11:14:57
Φωτογραφία για Πολυτελές ξενοδοχείο η θερινή έπαυλη της Κοκό Σανέλ στα Χάιλαντς (φωτο)
Η έπαυλη ήταν η θερινή κατοικία και η «ερωτική φωλιά» της διάσημης Γαλλίδας

σχεδιάστριας και του Χιου «Μπέντορ» Γκρόσβενορ - δούκα του Γουέστμινστερ και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Ηταν εγκαταλειμμένο για 52 ολόκληρα χρόνια αλλά σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Ο λόγος για την πέτρινη έπαυλη που σχεδίασε η ίδια η Κοκό Σανέλ.

Σύμφωνα με τους Times, το αρχοντικό Rosehall Estate βρίσκεται σε έκταση 1,7 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πέντε υπαίθριους χώρους, έναν κήπο, μια λίμνη και έναν ποταμό.

Όπως έγραφε το 2015 το Harper’s Bazaar , η έπαυλη ήταν η θερινή κατοικία και η «ερωτική φωλιά» της διάσημης Γαλλίδας σχεδιάστριας και του Χιου «Μπέντορ» Γκρόσβενορ (δούκα του Γουέστμινστερ και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο) τη δεκαετία του ’20.

Η Σανέλ λέγεται ότι μισούσε το εσωτερικό του σπιτιού και το επανασχεδίασε η ίδια προσθέτοντας χρώματα και ταπετσαρίες παρόμοια με αυτά που είχε στο σπίτι της στο Παρίσι.


Το ζευγάρι φιλοξένησε πολλά διάσημα ονόματα της εποχής στο αρχοντικό των 22 δωματίων που απλώνονται σε δύο ορόφους, μεταξύ των οποίων και Ουίνστον Τσώρτσιλ που αργότερα έμελλε να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η κατοικία εδώ και δύο χρόνια ήταν διαθέσιμη προς πώληση στην τιμή των τριών εκατομμυρίων αγγλικών λιρών και αγοράστηκε από κάποιον η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή..

Το αρχικό κτίσμα δημιουργήθηκε στις αρχές του 1800 και ξαναχτίστηκε μετά από μια καταστροφική φωτιά.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ