2020-02-05 11:39:12
Φωτογραφία για Ερντογάν: Κάθε επίθεση στα στρατεύματά μας στην Ιντλίμπ θα απαντηθεί χωρίς προειδοποίηση
Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τη Ρωσία να κατανοήσει καλύτερα τον ευαίσθητο ρόλο

της στη Συρία - «Δεν έχουμε πρόθεση να βρεθούμε αντιμέτωποι με κανέναν από τους συμμάχους, με καμία άλλη χώρα, αλλά να προστατεύσουμε τους στρστιώτες μας» είπε

Στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία «χωρίς προειδοποίηση» προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του το πρωί της Τετάρτης, σε περίπτωση που τα στρατεύματα της χώρας του στην Ιντλίμπ αποτελέσουν ξανά στόχους επίθεσης.

Ακόμη, ζήτησε από τη Ρωσία να κατανοήσει καλύτερα τον ευαίσθητο ρόλο της στη Συρία.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Άσαντ να αποσύρει τα στρατεύματά του πίσω από τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια, διαφορετικά «θα αναλάβει δράση».

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν είπε:

«Οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι στρατιώτες μας στην Ιντλίμπ, δεν συμβαδίζουν με τη συμφωνία που έχουμε συνάψει για τη Συρία. Αν το καθεστώς του Άσαντ συνεχίζει να βλάπτει αθώους ανθρώπους και την περιουσία μας, τότε αυτές οι βίαιες ενέργειες θα απαντηθούν από τα στρατεύματά μας.


Δυο φυλάκια μας έχουν μείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος. Μέχρι τον Φεβρουάριο, οι δυνάμεις καθεστώτος θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί. Κάθε επίθεση στους στρατιώτες μας και σε συμμάχους μας, θα βρει απάντηση χωρίς προειδοποίηση, ανεξάρτητα από την προέλευσή της.

Από τη στιγμή που η ασφάλεια των στρατιωτών μας στην Ιντλίμπ δεν μπορεί να διασφαλιστεί, κανείς δεν μπορεί να μας αποτρέψει να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχουμε πρόθεση να βρεθούμε αντιμέτωποι με κανέναν από τους συμμάχους, με καμία άλλη χώρα.

Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας κάθε στιγμή στην Ιντλίμπ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελέυθερα και να κάνουν επιχειρήσεις.

Η μόνη μας προσδοκία από τη Ρωσία είναι να κατανοήσει καλύτερη την ευαίσθητη θέση της στη Συρία».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα νέα του Mathesis 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα νέα του Mathesis 2019
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ