2020-02-05 12:00:50
Φωτογραφία για Ρόδος και Κέρκυρα στις κορυφαίες θέσεις προορισμών για οικογενειακές διακοπές
Ελλάδα και Ισπανία οι πιο φιλικές χώρες για οικογένειες για τους Βρετανούς, σύμφωνα με έρευνα της Columbus Direct

Η Ρόδος και η Κέρκυρα είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα με το νησί των Ιπποτών να βρίσκεται στην 7η θέση και την Κέρκυρα στην 8η θέση του σχετικού πίνακα με τους 20 πρώτους προορισμούς. Ακολουθούν από Ελλάδα η Ζάκυνθος στην 14η θέση, η Χαλκιδική στην 18η και η Μύκονος στην 19η θέση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ασφαλιστική ταξιδιωτική εταιρία Columbus Direct η οποία συμπεριέλαβε στο ερωτηματολόγιό της δημοφιλείς προορισμούς σε απόσταση 5 ωρών ή λιγότερο από το Λονδίνο με αεροπλάνο. Οι προορισμοί έλαβαν ένα συνολικό σκορ με άριστα το 100 και αναμετρήθηκαν με βάση τον αριθμό των φιλικών προς τις οικογένειες ξενοδοχείων, τον αριθμό των εστιατορίων φιλικών προς τα παιδιά, τον αριθμό των δραστηριοτήτων που κρίθηκαν κατάλληλες για τα παιδιά, τον χρόνο πτήσης από το Λονδίνο και την απόσταση από το αεροδρόμιο προς την πλησιέστερη τοποθεσία διακοπών.


Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο φιλικές προς τις οικογένειες χώρες

Από τις 20 καλύτερες χώρες για διακοπές φιλικές προς την οικογένεια, η Ελλάδα και η Ισπανία διαθέτουν τους περισσότερους προορισμούς. Ο πιο δημοφιλής ισπανικός προορισμός ανακηρύχθηκε η Μαγιόρκα, στην τρίτη θέση συνολικά, με σκορ 62/100. Η Μαγιόρκα διαθέτει 441 ξενοδοχεία φιλικά προς την οικογένεια.

Πάντως, το Algarve στην Πορτογαλία, κατατάσσεται ως ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός με ένα εντυπωσιακό σκορ 78/100 – 10 μονάδες υψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο προορισμό. Γνωστή για τις “χρυσές” αμμουδιές της, τις γραφικές αλιευτικές πόλεις της και τις σπηλιές της, η περιοχή προσελκύει περίπου 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, από οικογένειες έως νεαρά ζευγάρια.

Με πληροφορίες από το Travel Daily News
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ